BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHepsiburada'yı neden satın aldıklarını açıkladı----

Hepsiburada'yı neden satın aldıklarını açıkladı

Hepsiburada'yı neden satın aldıklarını açıkladı
23 Ekim 2024 - 12:30 www.finansgundem.com

Kaspi.kz'nin CEO'su Mikhail Lomtadze, online alışveriş devi Hepsiburada'yı satın alınmasının nedenlerin açıkladı.

Türkiye'nin en büyük online alışveriş pazaryerlerinden Hepsiburada geçtiğimiz günlerde Kaspi.kz'ye satılmıştı. Kulislerde günlerdir konuşulan bu satın almanın arkasındaki detayları Kaspi.kz'nin CEO'su Mikhail Lomtadze açıkladı. 

CNBC-E'de yer alan habere göre Mikhail Lomtadze, birçok şirketin değerlendirildiğini ancak Hepsiburada'nın hem çekiciliği hem de menşei ülke olarak Türkiye'nin güçlü ekonomik ve yapısal performansı nedeniyle öne çıktığını belirtti.

Lomtadze, Almatı'daki Kursiv Ekosistemler Forumu "Böyle kararlar almak sezgi ve analizin yarı yarıya karışımını gerektirir. Türkiye pazarı yapısı, ekonomisi ve 85 milyondan fazla insanı ile büyük pazar hacmi nedeniyle bize çekici geliyor. Ancak, asıl etken şirketin kendisi. Hepsiburada'nın güçlü bir yönetimi ve vizyonu var" dedi.

TASARIM VE DESTEĞE 200 MİLYON DOLAR YATIRIM
Ayrıca Kaspi.kz'nin teknoloji ve uzmanlığını Hepsiburada ile paylaşmayı planladığını vurguladı. Lomtadze, Kaspi.kz'nin hizmet geliştirme, tasarım ve desteğe yılda yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yaptığını ve bunun diğer faydalarının yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler) büyümesini desteklemeye yardımcı olduğunu belirtti.

Lomtadze, "Bir ülke hizmet geliştiren ve önemli yatırımlar yapan bir şirkete sahip olduğunda, yerel işletmelerin rekabet gücü artar. Bu olmadan, yabancı ticaret platformları hakim olurdu ve KOBİ'lerimiz rekabet edemezdi. Şimdi, girişimcilerimiz ülke çapında ticaret yapabilir ve malları doğrudan müşterilere teslim edebilir. Teknolojimizin dünyanın en iyisi olduğuna inanıyorum" dedi.

HEPSİBURADA'NIN YÜZDE 65'İ SATIN ALINDI

Geçen hafta Kaspi.kz, Hepsiburada hisselerinin yaklaşık yüzde 65'ini satın almak için bir anlaşma imzaladı. İşlemin değeri yaklaşık 1,13 milyar dolar olup, Türkiye'den düzenleyici onaylar ve yasal prosedürlerin tamamlanması beklenerek 2025'in başlarında tamamlanması bekleniyor. Bu süreç tamamlandığında, her iki şirket de markalarını ve işletme yapılarını koruyacak.

ATO: Her beş alışverişten biri e-ticaret üzerinden yapılıyorATO: Her beş alışverişten biri e-ticaret üzerinden yapılıyor

 

Zuckerberg'in Facebook ve Instagram zaferiZuckerberg'in Facebook ve Instagram zaferi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)