BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHepsi birden aynı anda kimi aradı ----

Hepsi birden aynı anda kimi aradı

Hepsi birden aynı anda kimi aradı
23 Ekim 2012 - 07:05 www.finansgundem.com

Kardeşini kaybeden Fethullah Gülen'e iş dünyasından taziye telefonu yağdı

Fethullah Gülen, akciğer kanseri hastası kardeşi Hasbi Nidai Gülen’i kaybetmenin acısını dostlarıyla, Türkiye’den gelen telefonlarla paylaştı. Arayanların başında Başbakan Erdoğan ve iş dünyasından önemli isimler vardı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı “Türkiye'de hiçbir kimseye nasip olmayacak kadar geniş bir yelpazede insanlar taziyede bulundu” dediği manzarayı köşesine şöyle taşıdı: 

“Arayanlardan biri, “Sayın Başbakanımız birazdan bu telefonla taziyelerini bildirecek.” dedi. Bu mesaj kendisine ulaştırıldığında Hocaefendi “burûdetin izalesi” için temennide bulunuyordu. Sonra o telefon gelene kadar kısa bir bekleyiş yaşandı. Cuma vakti yaklaşıyordu. Cemaati bekletmemek için birisi, Sayın Başbakan'ın yakınında bulunanlardan birine, “Bekliyoruz ama vakit daraldı, cuma namazı sıkıntıya girecek.” gibi bir not gönderdi. Gelen cevap tabloyu kristalize etmeye yetecek kadar berraktı. Başbakan akşam namazına durmuştu. Düşünebiliyor musunuz, telefonun bir ucunda Başbakan; ama akşam namazının bitmesi bekleniyor; diğer ucunda Hocaefendi; o da cuma namazı için hazırlık yapmış bekliyor.
Sonunda o beklenen görüşme tahakkuk etti. Sayın Başbakan dingin bir ses tonuyla selam verdi ilkin. Sonra taziyelerini bildirerek Hocaefendi'nin, “yaralı gönlünü teselli etti”. Hocaefendi de telefonda Başbakan'a, “Onca yoğun işleriniz arasında lütfedip aradınız; teşekkür ederim.” dedi.”
Telefonlar hiç susmadı cumadan sonra. Mustafa Koç, Ferit Şahenk, Bülent Eczacıbaşı, Mehmet Emin Karamehmet, Turgay Ciner ilk arayanlar arasındaydı. Sonra siyaset dünyasından, eskimez dostlardan ulaşanlar, kardeş acısını paylaşanlar oldu. Bakan Bey'lerin yanında diğer partilerin önde gelenleri de aradı. Sanırım Türkiye'de hiçbir kimseye nasip olmayacak kadar geniş bir yelpazede insanlar taziyede bulunuyordu…”

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 23 Ekim 2012 09:29

    ne kadar devekuşu gibi insan var bu ülkede. olaylara nerenizle bakıyorsunuz anlamıyorum. cemaatten hangi adam siyasette biyerlere gelmiş merak ediyorum. bence sizin ciddi bir hazımsızlık probleminiz var, gidin maden suyu için. ha bir de olaylar agözünüzle bakmaya çalışın.

  • Yorumcu23 Ekim 2012 09:28

    Allah Rahmet etsin. Arayanlar vefat eden kardeş hatrına aramış ise ne güzel. Arayanlar bir dostu teselli etmek için aramışsa ne güzel.Hatta arayan kendi iç dğnyası münasebetiyle ölümü hatırlamış etkisinden aramış ise ne güzel. Ama...Arayanlar binbir hesap içinde ne meftayı ne yakını için değil, maddeye bağımlılık sonucu menfaatten aradıysa ve bundan daha kötü olarak, birileri kim aradı kim aramadı diye çetele tutuyorsa işte sahne ortadadır. Herkes yapraktır koca ağaçta, yukarda aşağıda olmasına bakılmaksızın ve hepsi soluverir bir zaman. Ve her yaprak aynıdır.

  • Metin ÇOK23 Ekim 2012 00:22

    Eee tabibu isimler baktılar ki siyasette..iş düyasında..sporda..bürokraside var olmanın yolu pensilyvania'dan icazet almaktan geçiyor... Yazık çok yazıkk ATA'mın memleketi artık şeyhlerden dervişlerden icazet arar olmuş...

  • 22 Ekim 2012 23:08

    cemaatin gücünü bildikleri için menfaat icabı aramışlardır, fetullah da bu ilgiden gayet memnun