<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHenden: Değişim artık çok hızlı----

Henden: Değişim artık çok hızlı

Henden: Değişim artık çok hızlı
28 Kasım 2017 - 14:09 www.finansingundemi.com

TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nin üçüncüsü gerçekleşti

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2015 yılında ilkini gerçekleştirdiği TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nin üçüncüsünü bugün, Raffles Otel İstanbul’da düzenledi. “Dönüşen Dünyada Nakit Yönetimi” temasıyla gerçekleşen etkinlikte nakit yönetimi alanındaki son gelişmeler ve geleceği belirleyecek trendler uzman isimlerin sunumları ve çeşitli konularda düzenlenen panellerde ele alndı.

 TEB Kurumsal Bankacılık Grup Başkanı Gülümser Özgün Henden’in açılış konuşmasıyla başlayan TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı, Ekonomist Özgür Demirtaş ana konuşmacı olarak yer aldı. Demirtaş, “Dünya Nereye Nakit Yönetimi Nereye?” başlıklı konuşmasında teknolojinin nakit yönetimi konusundaki etkilerinden bahsetti.

 Etkinliğe uzman konuşmacı olarak katılan ION Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy, Endüstri 4.0 kavramına değinirken, TEB Finansal Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı Akil Özçay ve Bloomberght TV Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran ise öğleden sonraki “Dönüşüm Ekonomisi” konulu sohbetlerinde dijital dönüşümün yaratacağı ekonomik etkiler ile güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirdiler.

 Henden: “Nakit Yönetimi ile tahsilat ve ödemelerde işleri kolaylaştırıyor, verimliliği artırıyoruz”

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde açılış konuşmasını yapan TEB Kurumsal Bankacılık Grup Başkanı Gülümser Özgün Henden, üç yıl önce kurumsal müşterilerin hazine ve nakit yönetimi konularındaki gelişmeleri takip edeceği, etkileşimde bulunarak kendilerini geliştireceği bir platform ortaya koymak için yola çıktıklarını belirterek, “Nakit Yönetimi deyince ilk akla gelen banka olma hedefiyle tahsilat ve ödemelerde işleri kolaylaştıracak, verimliliği artıracak ve riskleri yönetmeye yardımcı olacak inovatif ürünler yaratmaya devam ediyoruz. Bu çabalarımız uluslararası alanda da takdir ediliyor. 2016 yılında Londra merkezli Best Business Awards tarafından ‘müşteri odaklılık’ dalında birincilik ödüne layık görüldük. Bu yıl ise Asian Banking and Finance tarafından Türkiye’de ‘Yılın Nakit Yönetimi Bankası’ seçildik.” dedi.

 TEB olarak banka içinde hemen her alanda farklı kategorilerde dijital dönüşüme yön veren, inovatif ürünler geliştirdiklerini ifade eden Henden, bu yılın gündemini TEB Nakit Yönetimi Müşteri Danışma Kurulu’nun katkılarıyla dijitalleşen dünya, teknolojik dönüşüm, Endüstri 4.0 olarak belirlediklerini söyledi. Henden, sözlerine şöyle devam etti:

 “Değişim artık çok hızlı, mevcut oyunu bozar şekilde geliyor. 7.4 milyar olan dünya nüfusunun 3.4 milyarı internet bağlı, 2.3 milyar kişi sosyal medyayı aktif olarak kullanırken, 3.8 milyar kişi mobil cihaz kullanıyor. Ülkemizde ise 79 milyon insanın 46 milyonu internete bağlı; 42 milyonu ise sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Bütün bu rakamlar bizlere gösteriyor ki değişim büyük bir hızla katlanarak yaşanıyor. Blockchain, yapay zeka, 3 boyutlu yazıcılar, robotik fabrikalar gibi yeni teknolojiler hayatımızı başlıca 4 alanda etkileyecek. Otomasyon, bilgi yönetimi, etkileşim ve iş birliği alanlarında büyük gelişmeler yaşanıyor.”

 “Kurumsal bankacılık alanında dijitalleşme alanlarımızı belirledik”

TEB olarak her alanda inovatif bir bakış açısıyla hareket etmeye odaklandıklarını ifade eden Henden, “Kurumsal bankacılık alanında da dijitalleşme çalışmalarımız sürüyor. İncelemelerimiz sonucunda iyileştirme olanakları gördüğümüz alanları belirledik. Tekrarlanan talimat süreçlerini otomatik hale getirmek, dış ticaret alanında farklılık yaratacak çözümler oluşturmak, hazine işlemlerine elektronik ortamda anlık ve piyasa koşullarına göre maksimum destek vermek, işlemlere şeffaflık getirmek, talimatların statüsünü anlık olarak paylaşmak, yabancı para transferlerinde uyum sebebi ile talep edilen bilgi/ belge süreçlerini kolaylaştırmak bunlardan bazıları” dedi.

 Nakit yönetiminde yeni trendler iki panelde tartışıldı

Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen TEB Nakit Yönetimi Akademisi’nde 2 farklı başlıkta panel düzenlendi. Panellerde farklı endüstrilerde faaliyet gösteren kurumsal firmalar kendi deneyimlerini paylaşırken, gündemdeki konular etrafında yaptıkları tercihleri, sağladıkları faydaları, karşılaştıkları zorlukları, gelecek için hedeflerini samimiyetle açıklayarak benzer şirketlere yol gösterdi.

 “Ödeme ve Tahsilat Sistemlerinde Dönüşüm” panelinde teknolojinin gelişmesiyle ödeme ve tahsilat sistemlerinde yaşanan dönüşüm üzerine konuşuldu. Panelistler, ödeme ve tahsilat sistemlerinde yaptıkları değişikliklerle elde ettikleri kazanımları aktardı.

 “Nakit Yönetimi: Dönüştüren Teknoloji” panelinde ise geleceğin ödemeler dünyasını şekillendirecek blockchain, SWIFT GPI, yapay zeka gibi konuları ve giderek daha da kritik hale gelen siber güvenlik konusu detaylı olarak tartışıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)