BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHDI'da değişim devam ediyor----

HDI'da değişim devam ediyor

HDI'da değişim devam ediyor
24 Kasım 2011 - 10:22 www.finansgundem.com

HDI Sigorta'da Teknik Hasardan ve Reasürans'tan sorumlu bir GMY ve İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğüne iki yeni isim geldi

HDI Sigorta'da Teknik, Hasar ve Reasürans’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına Gökhan Cengiz Bozkurt atanırken, Özlem Kalkan, İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğüne atandı.

Gökhan Cengiz Bozkurt, 1963 yılında İstanbul’da doğdu. 1981 yılında Alman Lisesi ve 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Bozkurt, yüksek lisansını 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Muhasebe ve Denetim Bölümü’nde tamamladı.
Sigortacılık yaşamına 1988 yılında Genel Sigorta’da başlayan Bozkurt, 1990 yılında Nordstern-İmtaş Sigorta’ya atanarak sırasıyla Risk Müdürlüğü, İzmir Bölge Müdürlüğü, Ege Bölge Grup Müdürlüğü ve Pazarlama, Ürün Geliştirme, Eğitim, Kalite ve Reasürans’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Bozkurt, 1998 – 1999 yılları arasında Interims’de Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı.
1999 yılında AGG Reasürans & Brokerlik’a ortak olarak katılan Bozkurt, 2003 yılına kadar buradaki görevini sürdürdü. 2003 ile 2006 yılları arasında Aon Sigorta’da Reasürans’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Bozkurt son olarak, Mayıs 2006 ile Kasım 2011 tarihleri arasında Işık Sigorta’da Pazarlama, Teknik Operasyon ve Reasürans’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Gökhan Cengiz Bozkurt, Almanca ve İngilizce bilmektedir.
‘Çalışanlarımıza ‘başarı’ hissini yaşatmalıyız’
Çalışanların mutlu olması için herkesin keyif aldığı bir çalışma ortamı yaratmanın önemli olduğuna değinen Gökhan Bozkurt, bunun için de öncelikle tek sesi, tek vücut olabilmek gerektiğini söyledi. Şeffaf bir iletişim politikası izleyeceğini söyleyen Bozkurt, yeni göreviyle ilgili olarak şöyle konuştu: “HDI Sigorta olarak iletişimin çok açık olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle şeffaf bir iletişim politikamız var. Çalışanlarımız kendileriyle ilgili hedeflerini tayin ederken mümkün olduğunca gerçekleştirebilecekleri noktalara yönelmeli. Bizlerin de onlara ileri gittiklerini hissettirmemiz ve en aşağıdan en yukarıya korunmalarını sağlamamız gerekiyor. Bunun için öncelikli olarak HDI’de katılımcı ve demokratik bir ortam yaratmamız gerekli. İnsanlara ‘başarı’ hissini mutlaka yaşatmalıyız. Bunu sağlayabildiğimiz zaman zaten mutluluk ve tatmin seviyesi çok yüksek olur. İşin mutfağında çok pürüzsüz gitmesini sağlamamız gerekiyor. Çünkü ancak o zaman kalıcı olmayı başarabilirsiniz. Üst yönetim olarak bu fikre odaklanıyoruz.” Özlem Kalkan, İnsan Kaynakları Grup Müdürü oldu 
HDI Sigorta İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğündeki yeni isim Özlem Kalkan oldu. 10 Nisan 1968 doğumlu olan Özlem Kalkan, 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik & Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde tamamladı. 1996 yılında Özel Yüzyıl Işıl Okulları İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak görev yapan Kalkan, daha sonra sırasıyla Betek Boya İnsan Kaynakları Yöneticisi ve Alcatel Kariyer Planlama & Bireysel Gelişim Takım Lideri görevlerinde bulundu. Sigorta sektörüne 2005 yılında Koç Allianz Sigorta’da İnsan Kaynakları Müdürü olarak adım atan Kalkan, son olarak Tadım Gıda’da İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevini üstlenmekteydi.
Çalışanların ‘HDI’liyim’ demesini sağlamak istiyorum
Şirketteki yeni göreviyle ilgili olarak konuştuğumuz Özlem Kalkan, insan kaynaklarının her şirkette farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, “İlk aşamada HDI Sigorta’yı tanımam gerekiyor. Tanımak için öncelikli olarak yöneticilerle ve onların çalışanlarıyla ilgili görüşlerini alıyorum. Daha sonra şirketin bütün katmanlarına inip her kademede birçok görüşme yapmayı planlıyorum. Şeffaf ve şirketimizin tüm çalışanlarının bana ulaşabileceği bir yapı oluşturmak istiyorum. Bunun için de ilk başta amacım bir bağ kurmak olacak. Eğer çalışma arkadaşlarımla yüz yüze konuşabilirsem, daha sonra onlar benim kapımın kendileri için her zaman açık olduğunu bileceklerdir” diye konuştu.
‘HDI’nin çalışılmak istenen şirket olarak bilinirliğini artıracağız’
Görüşmeler sırasında kişilerin insan kaynaklarını ve HDI’yi nasıl gördüklerini, neler beklediklerini öğrenmeye önem verdiğini belirten Kalkan, “Kişilerin, birlikte çalıştıkları ekipleri varsa onlarla ilgili görüşlerini alıyorum. Bunların hepsini toparlayıp daha önceki deneyimlerimle harmanlayarak bir proje hazırlamayı hedefliyorum. İnsan kaynaklarının proje süreçlerinde performans değerlendirme, kariyer yönetimi, iletişim yönetimi, ücretlendirme çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları ve reklam pazarlama bölümüyle beraber yöneteceğimiz çalışmalar da var. HDI’nin çalışılmak istenen şirket olarak bilinirliğini artırmamız çok önemli” diye konuştu.
‘İnsan kaynakları rahatça ulaşılabilen bir bölüm olacak’
Çalışanlarda HDI’li kavramını oluşturarak ‘Biz’ duygusu yaratmak istediğine değinen Kalkan, “Bütün şirketin HDI’liyim demesini sağlamak istiyorum. Bu çerçevede şirketin iletişim stratejisinin en doğru şekilde kurgulanmasına çok önem veriyorum. Bunu sağlamak için de şirketin en üstteki vizyonunun en
alt kademelere kadar yayılmasının sağlanması gerekiyor. Bu nedenle yaptığımız her işte, bunun
vizyonun neresiyle bağlantılı olduğunu kendi kendimize sormamız gerekli. Şirket içerisinde yaptığım görüşmelerin başka bir amacı daha var. Bu da onlara kariyer planı konusunda destek olmak. İnsan kaynaklarının kişilerin kendileri için planladığı kariyerde onlara destek olmak ve gerekli ortamı sağlamaktır. İnsan kaynakları her zaman rahatça ulaşılabilen ve destek olan bir bölüm olacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)