Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD'de korona virüsü salgını döneminde onlarca farklı sektörde, büyük ve köklü şirketler iflas erteleme ya da direkt iflas başvurusu yapmak zorunda kaldı. Bunlara son eklenen firma, hazır giyim sektöründen Lucky Brand oldu.
İLK ETAPTA 13 MAĞAZA KAPATILDI
Fox News'ta yer alan habere göre Lucky Brand, en az 13 mağazasını kapattı ve iflas başvurusunda bulundu. Şirketin 182 milyon dolarlık finansal borcunun yanı sıra 79 milyon dolar da satıcılara borcu bulunuyor. Lucky Brand'in iflas edebilmesi için borçluları, 15.6 milyon dolarlık finansman sağlayacak. Leonard Green&Partners şirketine bağlı olan Lucky Brand'in satılması için de görüşmeler yürütülüyor. Yeniden yapılanma şefi Mark Renzi, Authentic Group ile Simon Property'nin birlikte markayı almak için görüşmeler yaptığını söyledi.
SIKINTILI ŞİRKETLERİ ALMAYI SEVİYORLAR
Lucky için gelen teklif 140.1 milyon dolar paranın yanı sıra 51.5 milyon borçlu kredisi içeriyor. Ayrıca bir de yedek teklif olduğu öğrenildi. Authentic ve Simon, ilk kez sıkıntıdaki bir markayı almak için iş birliğine gitmiyor. İki şirket, 4 yıl önce iflas eden Aeropostale'yi iflastan alan bir grubun parçasıydı. Son olarak da Brookfield Property ile birlikte iflas eden perakende zinciri Forever 21'i satın almışlardı.
SALGINLA BİRLİKTE GELİRLERİ YÜZDE 50 DÜŞTÜ
1990 yılında kurulan Lucky Brand, teknolojiye ayak uyduramadı. Online satış konusunda zayıf kalan marka, korona virüsü salgını da başlayınca gelirlerinin yüzde 50'sini kaybetti. Lucky Brand'in Kuzey Amerika'da 200'den fazla mağazası bulunuyor. Şirketin 2020 yılında sadece kira giderlerinin 52 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.