Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2021 yılı şubat ayı nakit gerçekleşmeleri verilerine göre Hazine’nin faiz ödemeleri şubat ayında, 21.1 milyar TL ile rekor seviyeye çıktığı 2021 yılı Ocak ayına göre azalarak 11.3 milyar TL seviyesine indi. Ancak 2021 yılının ilk 2 ayında toplam 32.5 milyar TL faiz ödemesi yapıldı.
Bu rakam ile 2021, 2005 yılından bu yana ocak ve şubat ayları sonu itibarıyla en yüksek Faiz ödemesi yapılan yıl oldu.
2020 yılının ilk iki ayı sonunda 20.4 milyar TL, 2019 yılının aynı döneminde ise toplam 21.3 milyar TL faiz ödemesi yapılmıştı.
AÇIK AZALDI
Şubat 2020’de 8.7 milyar TL açık veren Hazine, Şubat 2021’de 3.4 milyar TL açık verdi. Hazine 2021 yılının Ocak ayında ise 26.1 milyar TL açık vermişti.
Şubat 2021’de Hazine’nin gelirleri 91.4 milyar TL’den 98.3 milyar TL’ye yükselirken, giderleri de 117.6 milyar TL’den 101.7 milyar TL’ye düştü.
NET BORÇLANMA 18.2 MİLYAR TL
Hazine şubat ayında 18.2 milyar TL net borçlanmaya gitti. 2020 yılının Şubat ayında net borçlanma 41.8 milyar TL olmuştu. İlk iki ayın sonunda oluşan net borçlanma ise 50.8 milyar TL olarak gerçekleşti. 2020 yılının ilk iki ayında bu rakam 47.1 milyar TL olmuştu.
2020'deki toplam net borçlanma ise 240,8 milyar TL olarak açıklanmıştı. Hazine 2020 yılını toplam 181,9 milyar TL nakit açığıyla kapatmıştı.
CUMHURBAŞKANI FAİZE VE BORCA KARŞI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Ocak 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin borçlarını kendi kaynakları ile ödemesi gerektiğini söylemişti. Erdoğan “İnandığım tek şey var yüksek faizle bir yere varamayız ve bana karşı efendim işte bizim şu kadar borcumuz var bu borcu neyle ödeyeceğim bu borcu yüksek faizle dışarıdan kendimize imkan sağlamakta değil kendi kaynaklarımızla bunu nasıl öderiz onun çalışmasını yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı.
Hazine nakit dengesi Şubat’ta açık verdi
Hazine: Kripto paralarla ilgili kaygıları biz de paylaşıyoruz
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.