Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Mart ayı sonu itibariyle yapılan Hazine alacağı tahsilatı 407 milyon TL olarak gerçekleşti. Hazine alacak stoku içerisinde en yüksek payın 14.4 milyar TL ile mahalli idarelere ait olduğu görüldü.
Hazine Müsteşarlığı, 31 Mart 2013 itibarıyla Hazine garantileri ile ikrazen verilen kredilerden doğan Hazine alacaklarına ilişkin geçici verileri açıkladı. Buna göre, Ocak'ta 21 milyar 744.5 milyon TL, Şubat'ta 21 milyar 688.2 milyon TL olan Hazine alacakları, Mart sonu itibarıyla 21 milyar 280 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Bu alacağın 7 milyar 634.4 milyon TL'si vadesi geçmiş borçlardan, 13 milyar 646 milyon TL'si vadesi gelmemiş borçlardan oluştu. Bu arada 2013 Mart ayı sonu itibarıyla yapılan Hazine alacağı tahsiltı 407 milyon TL olarak gerçekleşti.
MAHALLİ İDARELERDEN ALACAKLAR 14.4 MİLYAR TL
Hazine alacak stoku içerisinde en yüksek pay 14 milyar 429 milyon TL ile mahalli idarelere ait olurken, mahalli idare borçlarının 7 milyar 448 milyon TL'si vadesi geçmiş borçlardan oluştu. Vadesi geçmiş borçların 2 milyar 247 milyon TL'si Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklandı. Vadesi geçmiş borçlarda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni, 2 milyar 130 milyon TL ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 369 milyon TL ile Mariç-Marmaris-İçmeler-Armutalan Belediye Birliği takip etti.
Mart sonu itibarıyla Hazine Müsteşarlığı'nın vadesi geçmiş ve geçmemiş toplam alacaklarda en büyük borçlusu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin vadesi gelmiş ve gelmemiş toplam borcu 5 milyar 497 milyon TL düzeyinde belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni, Ankara Büyükşehir Belediyesi takip etti. Mart sonu itibarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu 2 milyar 276 milyon TL olarak belirlendi. ASKİ ve Ankara EGO Genel Müdürlüğü'nün borçları da dhil edildiğinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vadesi geçmiş toplam borcu Mart itibarıyla 3 milyar 299 milyon TL, toplam borcu ise (vadesi gelmiş ve gelmemiş) 4 milyar 134 milyon TL oldu.
KİT'LERİN VADESİ GEÇMİŞ BORCU 105 MİLYON TL
31 Mart itibarıyla Hazine'nin KİT'lerden alacağı toplam 2 milyar 959 milyon TL düzeyinde belirlendi. KİT'lerin borçlarının 105 milyon TL'si vadesi geçmiş, 2 milyar 855 milyon TL'si vadesi gelmemiş borçlardan oluştu. KİT'lerin vadesi geçmiş borçlarının tamamı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) kaynaklandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.