Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hazine Müsteşarlığınca, "TBMM'de 99 çuval altın tartışması" şeklinde basına yansıyan menkul varlıkların, Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığına bağlı bir saymanlığın tasarrufunda bulunduğu, bu varlıkların Hazine Müsteşarlığına ait olmadığı bildirildi.
Müsteşarlıktan yapılan açıklamada, önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme gelen ve bazı basın organlarında yer alan "TBMM’de 99 Çuval Altın Tartışması” başlıklı haberlere açıklık getirildi.
Savcılık ve mahkeme kararları ya da başka kanallardan Maliye Bakanlığına bağlı saymanlık ve mal müdürlüklerine intikal ettirilen altın, gümüş, pırlanta gibi kıymetli taş ve madenler, kıymetli ve antika niteliğindeki eşyaların değer tespiti yapılmış olarak devletin muhasebe kayıtlarına işlendikten sonra fiziki olarak kapalı ve mühürlü torbalar içerisinde Darphane ve Damga Matbaası Muhasebe Birimine teslim edildiğine dikkati çekilen açıklamada, bu birimin İstanbul Defterdarlığına bağlı bir saymanlık olarak faaliyet gösterdiği belirtildi.
Söz konusu menkul varlıkların Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığına bağlı bir saymanlığın tasarrufunda olduğu aktarılan açıklamada, bu menkul varlıkların değeri muhasebe kayıtlarına alındığı tarihte belirlenen değerler olduğu, bunun değerlendirilmesi ya da değerlerinin güncellenmesinin de Maliye Bakanlığına ait olduğu ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı Darphane ve Damga Matbaası Muhasebe Birimi aynı binada hizmet vermekte olduğundan söz konusu menkul varlıkların muhafazası kayıtlı ve güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Hesap kodu itibariyle söz konusu menkul varlıklar Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği gereği 217 numaralı 'Menkul Varlıklar' hesabında izlenmektedir.
Diğer taraftan 1 Ocak 2015 tarihine kadar tüm gelirler Maliye Bakanlığı kurumsal kodu ile hesaplara alınırken, bu tarihten sonra kurumsal kodlar gelirin elde edildiği kuruma göre belirlenmeye başlanmış, 217 numaralı Menkul Varlıklar Hesabı çalıştırılırken kurumsal kod olarak Hazine'nin kurumsal kodu kullanılmaya başlanılmıştır. Ancak kurumsal kodun kullanılmış olması da söz konusu menkul varlıkların Hazine Müsteşarlığına ait olduğu anlamına gelmemektedir."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.