Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği 2 tahvil ihalesinde 18 milyar 72,3 milyon lira borçlanmaya gitti.
TÜFE'ye endeksli tahvil ihalesinde eksi reel faiz oluşması dikkat çekti.
6 yıl (2177 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 1,45 reel kupon ödemeli, TÜFE'ye endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracında; reel basit faiz eksi yüzde 2,59, reel bileşik Faiz eksi yüzde 2,57 oldu.
Nominal teklifin 12 milyar 207 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 4 milyar 84,5 milyon lira, net satış 10 milyar 287,5 milyon lira olarak kayıtlara geçti.
Kamu kuruluşlarından gelen 400 milyon liralık teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 14 milyar 269,5 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 4 milyar liralık satış yapıldı.
Ekonomistler, ihalede eksi reel faiz çıkmasının enflasyon beklentileri ile mevcut getiri eğrisinin durumunu yansıttığı paylaştı. Yani, enflasyondan korunmak için tahvile o kadar çok talep oluştu ki, bankalar ve yatırımcılar eksi reel faize bile razı oldu.
İki yıllık ihalede faiz yüzde 23,25
Bakanlık ilk ihalede, 2 yıl (602 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 8,6 kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirdi.
İhalede basit faiz yüzde 22,04, bileşik faiz ise yüzde 23,25 oldu.
Nominal teklifin 3 milyar 606,5 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 1 milyar 996 milyon lira, net satış 1 milyar 984,8 milyon lira olarak kaydedildi.
Kamu kuruluşlarından gelen 400 milyon liralık teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 1 milyar 761 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 1 milyar liralık satış yapıldı.
Piyasalarda gün sonu 24/01/2022
'Yastık altı altın' kampanyasına katılan kuyumcu sayısı artıyor
İsviçre Frangı, euro karşısında 7 yılın zirvesine çıktı
Komiksiniz eksi dediğiniz şey enflasyon bazlı...Ne kadar yüksek enflasyon bekleniyorsa...azıcık altına razı oluyorlar...
Yatırımcıların -2.59 faizle enflasyona endeksli Hazine tahvillerine ilgi göstermeleri normal.Gündemi takip eden bir yurttaş olarak TÜİK’in bu saatten sonra açıklayacağı enflasyon rakamlarında fazla tırpanlama yapamayacağı düşüncesindeyim.Tanıdığım Reis’çilerin tamamı açıklanan enflasyon rakamlarına inanmıyor!
Faizler %23 olmuş yine. Battı hazine
Hazine nasıl batıyor öğrenmek istersen yap işlet devret projelerini incele.Köprülerde,otoyollarda,tünellerde,şehir hastahanelerinde sözleşmeler tamamen müteahhitler ve işletmeciler lehine keser hep onlara çalışıyor!
%23 faiz demek eksinin eksisi faiz demektir hiçbir getirisi olmayan TL nin sürekli değer kaybıdır aptal ve geri zekalı insanlar hala faizin yüksek oldunu zannediyor enflansyon yüzde yüzlere yaklaşmış faizin eksi oldunu yatırıma para getirenin parasının sürekli erimesini bir türkü göremiyor görmek istemiyor bir insan bu kadar çapsız kişiliksiz ve zavallı olabilir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.