BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHazine Eureko'yı neden uyardı?----

Hazine Eureko'yı neden uyardı?

Hazine Eureko'yı neden uyardı?
12 Aralık 2011 - 09:18 www.finansgundem.com

Hazine'nin şirketlerdeki sıkı denetimi sürüyor. Son olarak Eureko Sigorta'nın bazı uygulamaları nedeniyle ciddi biçimde uyarıldığı söyleniyor

Peki Hazine Eureko Sigorta'yı neden uyardı? Finans Gündem'e gelen haberlere göre Ağustos ayında Hazine Eureko Sigorta’ya ihtar göndermiş. Bu ihtarın nedeni de müşteri şikayetlerinin artmasıymış. Otomatik olarak, müşterilere sorulmadan yenilen sigorta poliçeleri sektör yöneticileri kadar Hazine'nin de dikkatini çekmiş. Malum bu poliçeler de genel olarak kârlı olan ferdi kaza ürünlerinden oluşuyor. Piyasada konuşulanlara göre bu konudaki şikayetler artınca Hazine de bu duruma sessiz kalmamış. Hazine’ye ‘haber vermeden kartımızdan para çekilip, poliçe yenileniyor’ diye yazılan mektupların ve atılan mailerin de hattı hesabı yokmuş... Yine sektörde konuşulanlara göre Ağustos ayından bu yana yapılan tüm otomatik yenilemeler durdurulmuş. Şimdi herkes bu durumun Eureko Sigorta'nın yıl sonu bilançosunu nasıl etkileyeceğini konuşuyor. Bilindiği gibi bu alanda sektörün en başarılı şirklerinden biri olan Eureko’nun portföyünde ferdi kaza çok ağırlıklı bir yer tutuyor... Kısacası üretimin ciddi anlamda etkileneceği söyleniyor. Eureko’nun yılsonunda sıralamasının bile bu durumdan etkileneceğini iddia edenler bile var. Karlılığın da bu durumdan nasıl etkileneceği yani yılın son üç ayında Eureko'nun nasıl bir bir kâr açıklayacağı şimdiden merak konusu oldu bile.
Barış Bekar
[email protected]

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail ükünç12 Aralık 2011 05:07

    Böyle sigortadan utanıyorum.sigorta oluyorsunuz garanti bankası kanalıyla sakın başınıza bir olay gelmesin adresini bile bulamazsınız .ben sigortalıydım uzun uğraşlar sönunda dünya kadar masraf yaptım aldığım para 14 TLyanlış değil öndört lira garanti bankası hiçbir şekilde karışmıyor sadece aracılık işlerini yapıyor bankaya gittiğinizde sizi sigorta yapmak için uğraşıyorlar.sizlere tavsiyem bu sigorta işine girerseniz on kere düşünün ben mağdur oldum isterlerse beni bulup vermedikleri cevapları belki açıklarlar kamu oyuda öğrenmiş olur.

  • bankacı10 Aralık 2011 15:06

    Eureko - eski adıyla garanti - sigorta bunu 2000'li yılların başından beri çekinmeden yapıyor. Şube personellerinin önüne listeler geliyor. Listedeki tüm müşterilere bu sigorta yapılıyor. Ekstresinde farkedenler iptal için çağrı merkezini ve şubeleri arıyor. 100 sigortadan 10 tanesi iptal edilse 90'ı kar kalıyor. Bu hırsızlıktır. Ama buna bugüne akdar dur diyen olmadı.