Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hazine, Japon Yeni piyasasında 60 milyar yen tutarında ihraç gerçekleştirdi.
Hazine'den yapılan açıklamaya göre, 3 yıl vadeli ihracın tutarı 60 milyar Yen (yaklaşık 535 milyon ABD Doları), kupon oranı %1,81 (3 yıl vadeli Yen swap oranı + 170 bp) ve fiyatı %100 oldu.
Hazine'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
Bilindiği üzere, 2017 yılı dış finansman programı çerçevesinde, Japon Yeni piyasasında tahvil ihracı olanaklarını araştırmak üzere Daiwa Securities, Mizuho Securities ve SMBC Nikko Securities'e yetki verildiği 27 Kasım 2017 tarihinde açıklanmıştı. Söz konusu ihraca ilişkin çalışmalar tamamlanmış ve tahvilimiz bugün fiyatlanmıştır. 3 yıl vadeli ihracın tutarı 60 milyar Yen (yaklaşık 535 milyon ABD
Doları), kupon oranı %1,81 (3 yıl vadeli Yen swap oranı + 170 bp) ve fiyatı %100 olarak gerçekleşmiştir. İhraca ilişkin tutar 7 Aralık 2017 tarihinde hesaplarımıza girecektir.
Bilindiği üzere, Müsteşarlığımız tarafından Japon Yeni piyasasında 2011, 2012 ve 2014 yıllarında Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) garantisi altında tahvil ihraçları gerçekleştirilmişti.
Fiyatlaması yapılan son tahvil ihracının, ilk etapta, bir kısmı 3 yıl vadeli garantisiz, diğer kısmı ise 10 yıl vadeli JBIC garantili olmak üzere iki dilimden oluşması planlanmıştır. Ancak, ihraca ilişkin talep toplama çalışmaları sırasında yatırımcıların garantisiz dilime yoğun ilgi göstermeleri, ihracın JBIC garantisine ihtiyaç duyulmaksızın tamamen garantisiz bir şekilde gerçekleştirilmesine imkân vermiştir.
Müsteşarlığımız tarafından gerçekleştirilen söz konusu ihraç, Japon Yeni piyasasında 2000 yılından bu yana, 2013 yılında doğrudan satış yöntemiyle gerçekleştirilen tahvil ihracı haricinde, JBIC garantisi olmaksızın gerçekleştirilen ilk tahvil ihracı olma özelliğini taşımaktadır. Söz konusu garantisiz ihraca yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi, Müsteşarlığımızın yatırımcı çeşitlendirme hedefi açısından stratejik öneme sahip Japon Yeni piyasasında ülkemize yönelik olumlu yatırımcı algısının bir göstergesi olması ve Türkiye ile Japonya arasında ekonomik alanda süregelen işbirliğinin önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi açısından önem arz etmektedir.
Bu tahvil ihracıyla birlikte 2017 yılında uluslararası sermaye piyasalarından toplam yaklaşık 9,7 milyar ABD Doları tutarında finansman sağlanmıştır."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.