Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Münevver Karabulut’u hunharca öldüren yeğeni Cem Garipoğlu’nun kaçmasına yardımcı olduğu için 3 yıl hapis cezası alan Hayyam Garipoğlu sırra kadem bastı. İş adamının yurt dışına göz göre göre kaçtığı ortaya çıktı. İşte Garipoğlu’nun adım adım kaçış planı...
Türkiye gündeminde uzun süre konuşulan Münevver Karabulut cinayetinde sanık yeğeni Cem Garipoğlu’nun kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “suçluyu kayırmak” suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılan amca Hayyam Garipoğlu’nun, mahkemenin ihmali sonucu yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.
Yurt dışı yasağı kalktı
İş adamı Hayyam Garipoğlu, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı Sümerbank davasında hakkında konulan yurt dışına çıkış yasağı kararının kaldırılmasını talep etti. Yurt dışındaki işlerinin aksadığını söyleyen iş adamının talebi mahkeme tarafından kabul edilerek çıkış yasağı 5 Ocak 2012’de kaldırıldı. Garipoğlu, bu tarihten itibaren yaklaşık 50 kez yurt dışına giriş çıkış yaptı.
28 Mart’ta cezası onandı
Bu süreçte yeğeni Cem’le birlikte yargılandığı davada “suçluyu kayırmak” suçundan aldığı 3 yıllık hapis cezası, Yargıtay tarafından 28 Mart 2012’de onaylandı. Yargıtay’ın onadığı dosya, Bakırköy İnfaz Savcılığı’na ulaştı. Dosya 16 Mayıs 2012 tarihinde savcılık tarafından işleme konuldu. Dosyayı bir gün inceleyen İnfaz Savcılığı, 17 Mayıs 2012 tarihinde iş adamı Hayyam Garipoğlu’nun Kırklareli’nde verdiği adrese “hakkındaki 3 yıllık hapis cezasının onandığına dair” tebligat gönderdi.
‘Kaçacak’ ihbarı yapıldı
Bakırköy İnfaz Savcılığı tarafından yapılan incelemelerde Garipoğlu’nun Sümerbank davasında hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının 5 Ocak 2012’de kaldırıldığı tespit edildi. Bu sırada savcılığa ulaşan bir ihbar faksında iş adamının Yargıtay’daki cezasının onandığını haber alarak yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptığı belirtildi. Ortaya çıkan bu durum üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı başkanlığında bir araya gelen savcılar heyeti bir toplantı yaptı.
Yasak talebi reddedildi
Toplantı sonunda Garipoğlu hakkkında yurt dışına çıkış yasağı konulması ilgili 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’na sözlü olarak iletildi ancak mahkeme başkanı sözlü talebi reddederek yazılı müracaat istedi. Mahkeme başkanının bu tutumu üzerine İnfaz Savcılığı, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılı olarak bir talepte bulunarak ihbar faksını gerekçe gösterip Garipoğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını istedi. Ancak Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın bu talebini reddetti.
21 Mayıs’ta Almanya’ya
Eline tebligatın ulaştığı amca Hayyam Garipoğlu ise bu karardan sadece üç gün sonra, 21 Mayıs’ta saat 08.45’te THY’nin TK 1503 sefer sayılı uçağıyla Almanya’nın Nürnberg kentine uçtu. Yurt dışına çıkış yasağı konulması talebine ret kararı veren Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Garipoğlu’nun yurt dışına çıkışından bir gün sonra savcılığa yazılı istekte bulunarak yurt dışına çıkış yapıp yapmadığı ve çıkış yasağı olup olmaması konusunda bilgi istedi. Savcılığın emniyet kanalıyla yaptığı incelemede, Hayyam Garipoğlu’nun bir gün önce yurt dışına çıkış yaptığı, 22 Mayıs 2012’de Bakırköy İnfaz Savcılığı’na gönderildi. Savcılık aynı davada yargılanan Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Garipoğlu, şirket çalışanları Mehmet Karakayalı, Habip Kurt ve Ahmet Batur’un durumlarıyla ilgili de inceleme başlattı.
BU ADAM TOKATÇI DOLANDIRICI FAKAT NEDENSE KİMSE DOKUNMUYOR
MİLLETİN PARALARINI OFŞOR HESAPLARINA AKTARARAK MİLET KANDIRAN BİRİ HIRSIZ SÜMERBANKTA BİLGİSİZ FAKİRLERİ TOKATLAYAN BİRİ ONUN HAPİSTE OLMASI GREKİRKEN PARA GÜCÜY LE YURT DŞINA İŞBİRLİKÇİLERİ KAÇIRDI KATİLİ DE KAÇIRDILAR TEKRAR GETİRDİLER
mahkemenin ihmalimi yoksa verilen rüşvet mi
para bol olunca yukarılarda tanıdık da bol oluyor tabi. o kızcağızın vebali iki yakada da boynunuza olsun insallah.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.