Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında yılda 6.1 milyar dağıtan teşvik merkezlerine ilişkin araştırmalar genişletiliyor. KOSGEB, TTGV, KGF, TUBİTAK ve Kalkınma Ajansları üzerinden gerçekleşen araştırmalarda FETÖ ile bağlantılı 2 bine yakın şirket tespit edildi. Ancak bu şirketlerin çoğunun kâğıt üstünde kurulduğu ifade edildi. Sabah, konuya ilişkin diğer ayrıntılara da ulaştı. İşte FETÖ'nün milyarlarca liralık teşvik çarkında kullandığı beş adım...
TEKNOLOJİYİ YÖNETTİLER
Konuyla ilgili ilginç bulgulardan biri de teşvik merkezlerinde toplanan binlerce gizli projenin özel olarak arşivlenmesi ve FETÖ üyesi şirketlere aktarımını içeriyor. Rapora göre FETÖ'nün İstanbul'daki iki büyük şirketi, geleceğin trend işleri üzerinde gerçekleştirdikleri Ar-Ge yatırımlarını bu ağ üzerinden ilerletiyor. Bu firmaların elinde 100'e yakın kritik Ar-Ge projesi bulunuyor.
1) KRİTİK KOLTUKLAR 2008'DE ELE GEÇTİ
Türkiye'de değeri milyarı bulan devlet teşviklerine gözünü diken FETÖ üyeleri uzun süredir başta KOSGEB olmak üzere birçok teşvik kurumunda örgütlenmeye başladı. İki yıla yakın süredir devam eden denetleme raporlarına göre bu merkezlerde kadrolaşma 2008'den sonra katlanarak artmaya başladı. Kısa bir süre sonra da genel müdür ve hatta genel müdür yardımcılarına ait koltuklar FETÖ üyelerinin eline geçti. Bugün birçoğu görevden alınan bu üst düzey yöneticiler 4 yıl içinde 81 ildeki teşvik merkezlerini 380 FETÖ üyesi soktu.
2) MÜDÜRLER HİMMET TOPLAMAYA BAŞLADI
Ankara'da KOSGEB'in o dönemki üst düzey yöneticilerine ait yürütülen soruşturmaların ayrıntılarına göre, FETÖ kadrolaşmanın ardından işe önce düşük miktarlarda himmet toplamak ile başladı. KOSGEB'in il müdürleri kendilerine üye olan veya teşvik için başvuruda bulunan esnaf ve şirketlerden yıllık 2 bin ila 8 bin TL arasında himmet topladı. Himmet paraları bizzat KOSGEB'te üst düzey bir yöneticinin özel hesabında toplandı. Sisteme karşı çıkan yöneticiler ya sürgün yedi ya da tasfiye oldu.
3) HAYALET ŞİRKETLER DEVREYE SOKULDU
FETÖ yöneticileri ardından devletin teşvik paralarına da göz koydu. Bu kapsamda raporlarının ayrıntılarına ilişkin Sabah'a bilgi veren yetkililer, "2 bine yakın şüpheli işlem üzerine çalışıyoruz. İlk tespitlerimize göre şirketlerin çoğu hayali. Bu şirketlerin birçoğunun mevcut adreslerinde bulamadık. Şahıs isimleri üzerinden yaptığımız çalışmada ise KOSGEB 'ten destek alan bu isimlerin bazılarının dershane öğretmeni, bazılarının ise kargo şirketinde kurye olarak çalıştığını tespit ettik" açıklamasını yaptı.
4) ÖZEL ŞİFRELEME SİSTEMİ GELDİ
Sahte şirketlere ek olarak cemaate yakın şirketlerin desteklenmesi için de teşvik kurumlarının içinde özel şifreleme yöntemleri geliştirildi. Kurulan sistemle neredeyse bütün cemaatçi firmaların devlet teşviklerinden yararlanması sağlandı. Yetkililer, gözaltına alınan bazı yöneticilerin itirafları ile bu sistemin de büyük oranda çözüldüğü ifade edildi. Buradan hareketle FETÖ mensubu KOBİ'lerinde tespitinin de kolay hale geleceğinin de altı çizildi.
5) BÜYÜK VURGUN İÇİN SANAL PROTOTİPLER
Değeri 500 bin ile 3 milyon TL arasında değişen yüksek hacimli destekler için de özel çalışmalar yapan FETÖ üyeleri, altın vuruşlardan birini bu alanda yaptı. FETÖ'cü firmalar yerli elektrikli araçtan, milli savunma sanayisine kadar birçok kritik sektörde hayali projeler üretip destek almayı başardı.
ahtapot ne kelime..bu nasıl bir örgüttür aklım almıyor.sayın cumhurbaşkanımıza katılıyorum, kesinlikle bittiğine inanmamak lazım..bu kadar devasa rant devşiren bir örgüt, bu kadar çok taban elemanı bulunan bir örgüt kolay kolay bitmez.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.