Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türk havaalanlarının önde gelen yer hizmetleri sağlayıcısı Havaş, Rus ve Belaruslu havayolu şirketlerine, kullandıkları Amerikan yapımı uçaklara hizmet sağlamayı durdurabileceğini bildiren bir mektup gönderdi.
Reuters haber ajansının gördüğü 31 Ocak tarihli mektupta Havaş, Rus havayolu şirketlerine uygulamayı ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle getirdiği ihracat kontrollarına uymak amacıyla yürürlüğe koyabileceğini bildirdi.
Havaş ayrıca Rus havayolu şirketlerine bundan sonra uçuşlarını yüzde 25'ten az Amerikan teknolojisi kullanılan uçaklarla planlama tavsiyesinde bulundu.
"Boeing uçaklarına olası kısıtlamalar" konu başlığıyla yazılan mektubun, Amerikalı yetkililerin Türk hükümeti ve özel sektörüne ABD'nin Rusya yaptırımlarıyla işbirliği çağrısı yaptığı toplantıdan günler önce gönderildiği belirtildi.
Mektupta "Rus ve Belarus havayolu şirketlerinin yüzde 25'ten fazla ABD teknolojisi kullanılan bazı ya da tüm uçakları" ifadesi kullanıldı.
Rus güçleri Belarus'u Ukrayna'nın başkenti Kiev'e savaşın başlangıcında yapılan saldırılarda sıçrama tahtası olarak kullanıyordu. Ancak Belarus işgale doğrudan katılmadı.
Havaş, Türk havacılık endüstrisinin ABD Ticaret Bakanlığı'ndan uyarı mektupları aldığını bildirdi.
Havaş mektubunda, "Bu çerçevede, işimize ve paydaşlarımıza yönelik riskleri ve sonuçları belirlemek için bir durum tespiti süreci yürütüyoruz. Bunun sonucunda, uçuşlarınızın bir kısmına veya tamamına hizmet veremeyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Batının Moskova'ya kapsamlı yaptırımları ve ihracat kontrolları kapsamında ABD, Boeing uçakları gibi ABD menşeli ya da yüzde 25'e kadar ABD malzemesi içeren uçaklarda kullanılan parça ve hizmetlere lisans kısıtlaması getirdi.
Havaş, Rus ve Belarus havayolu firmalarından yüzde 25'ten az ABD teknolojisi içeren uçaklarının listesini istedi ve uçuşlarını bu uçaklarla planlamaları tavsiyesini verdi.
Türkiye'nin büyük havaalanı yer hizmeti sağlayıcısı Havaş, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi Türkiye'nin en büyük şehirlerinde faaliyet gösteriyor.
Wall Street Journal Ocak ayında yayınladığı bir haberde üst düzey Amerikalı yetkililerin Aralık ayında Rusya ve Belarus’tan gelen ABD yapımı uçaklara yakıt ikmali ve yedek parça gibi hizmetler sağlamaları halinde, Türk şahıs veya kurumların para ve hapis cezası ya da ihracat imtiyazının kaybedilmesi gibi yaptırımlara maruz kalacağı uyarısında bulunduklarını yazmıştı.
Haberde ABD Ticaret Bakanı Yardımcısı Thea Rozman Kendler’ın Aralık ayında Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında yetkililere bu mesajı ilettiği öne sürülmüştü. (VoaTürkçe)
Boeing, kazalar nedeniyle mahkemeye çıkacak
Boeing, Çin'in uçak talebi beklentisini açıkladı
Boeing'e rakip Çin uçağı onaylandı
Garanti BBVA Ödeme Sistemleri ve HAVAŞ iş birliği ile havalimanı ulaşımında kartlı ödeme dönemi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.