BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivHangisi daha ucuz? İkinci el elektrikli araçlar mı ikinci el benzinli araçlar mı?----

Hangisi daha ucuz? İkinci el elektrikli araçlar mı ikinci el benzinli araçlar mı?

Hangisi daha ucuz? İkinci el elektrikli araçlar mı ikinci el benzinli araçlar mı?
11 Eylül 2024 - 15:59 www.finansgundem.com

Veriler, kullanılmış elektrikli araç fiyatlarının benzinlilerin çok altına düştüğünü gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de elektrikli araçlara yönelik tepki rakamlara da yansıyor ve ikinci el elektrikli araç fiyatlarının benzinli araçların çok altına düştüğü gözleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, elektrikli araç üreticileri yeni modellerde fiyatlarını düşürdükçe, iSeeCars'ın verilerine göre kullanılmış elektrikli araçların fiyatı benzinli modellerin yüzde 11 oranında altına düştü.

En büyük değer kaybı Tesla Model 3’te

Fortune’dan Chris Morris’in haberine göre, hepsi 1 ila 5 yaş aralığında olan, Ağustos 2023 ile 2024 arasında satılan 1,6 milyon kullanılmış otomobilin incelendiği bir araştırma, Tesla Model 3'ün geçen yılki herhangi bir araçtan daha büyük değer kaybı yaşadığını ve fiyatının yüzde 24,8 oranında düştüğünü bulguluyor. Diğer elektrikli araçlarda ise daha küçük oranda olsa da yine de önemli düşüşler görülüyor.

İyi haber ise, ikinci el elektrikli araç fiyatlarındaki düşüşün geçen yılın sonunda ve bu yılın başında olduğu kadar dik olmaması. Bu, uzun düşüşün neredeyse sonuna gelindiği anlamına geliyor olabilir.

Düşüş ivmesi artıyor

iSeeCars'ın yönetici analisti Karl Brauer, “Geçtiğimiz yıl kullanılmış elektrikli araç fiyatlarındaki yüzde 25'lik düşüş, benzinli veya hibrit araçlardan birkaç kat daha yüksek olmaya devam ediyor. Ancak bu, 2023'ün sonunda ve 2024'ün ilk yarısında gördüğümüz yüzde 30 ila yüzde 40'lık düşüşlerden daha düşük bir oran ve bu da ortalama kullanılmış elektrikli araç fiyatlarının yakında 25.000 dolar civarında sabitlenebileceğini gösteriyor” diyor.

Ağustos ayında, kullanılmış bir benzinli aracın ortalama fiyatı 30.292 dolar iken kullanılmış bir elektrikli aracın fiyatı 26.839 dolardı ve bu yüzde 11,4’lük bir farka karşılık geliyordu. Üstelik bu, geçen yıl, elektrikli araçların benzinli araçlardan yüzde 12,1 oranında daha fazla satıldığı bir yılın ardından gerçekleşti.

Küresel elektrikli araç satışlarında yüzde ! artışKüresel elektrikli araç satışlarında yüzde ! artış

 

Trump: Elektrikli araçları desteklemekten başka seçeneğim yokTrump: Elektrikli araçları desteklemekten başka seçeneğim yok

 

Apartman ve sitelere Apartman ve sitelere "elektrikli araç şarj üniteleri" kurulacak

 

Bayramda elektrikli araç şarj süresinde rekorBayramda elektrikli araç şarj süresinde rekor

 

İşte Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller...İşte Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli otomobiller...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)