BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHANGİ BANKA SPORU DAHA ÇOK SEVİYOR?----

HANGİ BANKA SPORU DAHA ÇOK SEVİYOR?

HANGİ BANKA SPORU DAHA ÇOK SEVİYOR?
12 Nisan 2009 - 01:30 www.finansgundem.com

Başlığa bakıp da bankaların ya da banka yöneticilerinin tek tek spor sevgisini sorguladığımızı düşünmeyin... Bu sorunun yanıtı kısaca hangi bankanın spor kulüplerine daha çok kredi verdiğiyle ilgili.

Başlığa bakıp da bankaların ya da banka yöneticilerinin tek tek spor sevgisini sorguladığımızı düşünmeyin... Bu sorunun yanıtı kısaca hangi bankanın spor kulüplerine daha çok kredi verdiğiyle ilgili. Sahi hiç merak ettiniz mi? Hangi bankanın hangi spor kulüsüne ne kadar kredi verdiğini..Geçen akşam futbol maçı izlerken aklıma spor kulüplerinin de kredi kullandıkları geldi. Stat yapımından futbolcu alımına hatta alınan futbolcuların paralarının ödenmesi işlemine kadar kulüpler sürekli bankaların kapısını çalıyor. Bazı talepler reddediliyor bazıları kabul...Kimi bankalar spor külüplerine kredi veriyor kimi bankalar da "riskli sektör" olarak değerlendirdiği için hiç kredi vermiyor...Malum külaplerin mali yapılarını bilmeyen yok. Bir ikisi hariç hepsi borç içinde yüzüyor. Geçenlerde bir futbol maçı izlerken spor külüpleri ile bankaların kredi ilişkileri aklıma gelince bu soruyu bir kaç bankacıya sordum. Özellikle de en fazla kredi veren Akbank, İş Bankası, Ziraat Bankası gibi bankaların kulüplere nasıl baktığını merak ettim. Konuştuğumuz bankacılar, ilginç bir bilgiyi paylaştı. Hemen belirtelim kesin veriler yok. Büyük bankaların spor külüplerine verdiği çok fazla kredi yokmuş. Dört büyük kulübe en fazla kredi veren banka Denizbank'mış. Denizbank'tan sonra ise Vakıfbank geliyormuş. Özel bankalar da Deniz, kamu bankalarda ise Vakıfbank spor kulüplerini fonluyormuş. Elbette bu durum rakamlarla kesinleştirilmiş bir bilgi değil. Ancak bankacılar Denizbank'ın spor kulüplerine (sadece futbol değil) 100 milyon dolara yakın orta ve uzun vadeli kredi kullandırdığını söylüyor. Vakıfbank'ın kredi miktarı ise bunun yarısı kadarmış. Ancak Vakıfbank'ın yeni kredisi yok denecek kadar azmış. Yani eskiden verilen uzun vadeli kredilermiş.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)