Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Balıkçılar, hamsinin fiyatının yüksek olmasının diğer balık çeşitlerinin de fiyatının yükselmesine neden olduğunu ve artık hamsi avının son dönemleri olduğunu belirttiler.
Yaklaşık 3 aydır bolca avlanan hamsinin bugünlerde az avlandığından fiyatının yüksek olduğunu, bu sezon hamsinin fiyatının hiç bu kadar yükseldiğini görmediklerini belirten balıkçılardan Samet Özbayrak, “Hamsi bir haftadır az geliyor. Bugün de iri hamsi geldi, kilosunu 35-40 TL’den satacağız. Üç aydan beri bol çıktı ancak azalmaya başladı. Artık tek umudumuz Gürcistan’dan gelecek olan hamsilere kaldı, onu bekliyoruz. İnşallah biraz daha devam eder. Çünkü, şuan balık olarak en ucuzu hamsi idi o da 40 TL’ye kadar çıktı. Bu sezon hamsinin kilosu 10 TL’ye kadar satıldı, şimdi 40 TL. Bu sezon ilk kez bu kadar pahalı oldu. Biz de ucuz olsun daha fazla satalım istiyoruz şu an hamsi pahalı. Hamsi olmayınca diğer balık çeşitlerinin de fiyatı arttı. Çinekop 60 TL, iri barbun 80-90 TL, istavrit 20 TL. Şu an sezonun en pahalı dönemi diyebiliriz” dedi.
Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise dün hamsinin kilosunu 50 TL’den sattıklarını bugün ise 30-40 TL arasında değiştiğini belirterek “Hamsi azalınca fiyatı da mecburen çıkıyor. Şu anda kilosu 30-40 TL arasında değişiyor. Dün çok az geldiği için kilosu 50 TL idi. Vatandaş bu duruma tepki gösteriyor. '40-50 TL’ye hamsi olmaz' diyorlar dolayısıyla az olunca fiyatı da yükseliyor. Diğer balık çeşitlerinin fiyatı ise çinekop 50-60 TL arası, barbun 370 TL arası, istavrit 15-20 TL, mezgit 50 TL. Bu sezon hamsinin fiyatının bu kadar çıktığını pek hatırlamıyorum ilk defa böyle bir şey gördük. Bu sezon hamsinin kilosunu en ucuz 10 TL’ye sattık. Balıkta artık gel gitleri yaşamaya başladık. Bundan sonra artık hamsinin son dönemleri diyebiliriz” diye konuştu.
Balıkçı esnaflarından Çetin Kavzoğlu’da kendileri için sezonun artık bittiğini ifade ederek “Hamsinin kilosunu 35-40 TL’ye satıyoruz. Bundan sonra artık fiyatı böyle gider hamsi her an bitebilir. İri hamsi az olunca fiyatı da yüksek oluyor. Hamsi pahalı olunca diğer balık çeşitlerinin de fiyatı ister istemez yükseliyor. Sezon bitti gibi. 9. ayda başladı 12. ayda bitti. Şu andaki görüntü böyle. Sezondan umduğumuzu pek bulamadık. Bu sezon palamut olmadı hamsi de son günler fiyatı çok arttı dolayısıyla vatandaşta fiyat yüksek olunca balığa olan talebi azaldı” şeklinde konuştu.
Hamsi sürüleri kuzeye yöneldi, avı azaldı
Hamsi ihracatı 3,3 milyon dolar kazandırdı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.