BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHamas: İsrail soykırımda kararlı----

Hamas: İsrail soykırımda kararlı

Hamas: İsrail soykırımda kararlı
11 Mayıs 2024 - 22:48 www.finansgundem.com

Hamas, İsrail’in salıdırlarını genişlettiğini ve ‘soykırım savaşı’nı sürdürmekte kararlı olduğunu açıkladı.

Hamas'tan, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karadan ve havadan saldırılarını genişletmesinin ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail'in, Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde sivillere saldırılarını artırarak bombardıman, katliam, tehcir ve altyapıyı yıkma yoluyla Filistin halkına karşı ‘soykırım savaşı’nı sürdürmekte ısrarcı olduğu belirtildi 

Gazze Şeridi’ne kara ve hava saldırısı

‘İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı demeden sivillere karşı işlediği suçları tırmandırmasından, siyonist faşizmin suçlarına kılıf sağlayan ABD yönetiminin sorumlu olduğu’ ifade edilen açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumdan, saldırılarına son vermesi için İsrail'e baskı yapması ve sivillere acil koruma sağlaması istendi.

İsrail ordusu, Refah kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki birçok bölgede Filistinlilerin, belirlenen ‘güvenli bölgeler’e gitmelerini istemesinin ardından Gazze Şeridi'nin tüm kentlerinde eş zamanlı olarak kara ve hava saldırılarını genişletmişti. Bugün İsrail ordusu, Refah kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki birçok bölgede daha Filistinlilerin belirlenen ‘güvenli bölgeler'e gitmelerini istemişti. 

Refah Sınır Kapısı’nın kontrolünü ele geçirmişti

İsrail Güvenlik Kabinesinin dün, Gazze'nin güneyinde saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentindeki kara saldırılarının alanının genişletilmesine ilişkin kararı onayladığı belirtilmişti. 

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlattığını duyurmuş, Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti. 

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge, Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin bölge dışına çıkmak için kullandığı tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nı da içeriyor.

Hamas: Müzakere stratejimizi gözden geçirmeliyiz

 

Hamas ve İsrail arasında ateşkes anlaşmazlığı

 

İsrail, Gazze’deki operasyonlarını eş zamanlı genişletiyor

 

İsrail'den Gazze'ye saldırı

 

ABD'den İsrail'in Gazze'de uluslararası hukuk ihlallerine yönelik 'makul' değerlendirmesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)