BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHalkın yüzde 86'sından ekonomiye kötü not----

Halkın yüzde 86'sından ekonomiye kötü not

Halkın yüzde 86'sından ekonomiye kötü not
24 Temmuz 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

Yüksek enflasyon ile birlikte artan hayat pahalılığı ve fakirlik endişesi geleceğe dair umutları azaltırken Türkiye'de insanların yüzde 86'sı gidişatın iyi olduğuna inanmıyor

Global Ipsos araştırmasının temmuz sonuçlarına göre Türkiye vatandaşlarının yüzde 86’sı ekonominin kötü durumda olduğu görüşünde.

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, araştırma 27 ülke içinde halkı en çok fakirlik endişesi yaşayan ülke olduğumuzu gösteriyor.

Araştırmaya göre Türkiye'de halkın sadece yüzde 14'ü “Ülkenizde ekonominin durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna “iyi” yanıtını verdi. İki yanıt seçenekli bu soruda yüzde 86 ekonominin durumunun kötü olduğunu belirtti. Ipsos, araştırmanın bilgi notunda bunun Türkiye için araştırmanın yapılmaya başladığı 2012 yılından beri ortaya çıkan en düşük skor olduğunun altını çizdi.

Sıralamada sonlardayız

Ipsos imzalı ve tüketici güvenini ölçen diğer araştırmada ise Türk halkının ekonomiye güveninin, kapsanan tüm ülkelerden daha düşük olduğu ve her ay gerilediği dikkat çekti. Tüketici güveni en dipteki ülkelerde Polonya'da yüzde 38.5, Arjantin'de yüzde 36.3, Macaristan'da yüzde 34.7 ve açık ara sonuncu Türkiye'de yüzde 27.

Fakirlik endişesi sürekli artıyor

Türkiye'de temmuz itibarıyla neredeyse iki kişiden biri fakirlik endişesi yaşıyor. Araştırmanın detaylarında 27 ülke vatandaşlarına ülkelerindeki en önemli sorun düzenli olarak soruluyor. Fakirlik ve sosyal eşitsizlik konusunda Türkiye'de son 1 ayda endişe düzeyi 7 puan ile rekor seviyede arttı. Yüzde 46'lık skorla Türkiye, 27 ülke arasında sosyal eşitsizlik ve fakirlik endişesinin en yoğun olduğu ülke olarak dikkat çekti. Global ortalamada fakirlik endişesi yüzde 33.

Enflasyon aşkı öldürüyor

3. Enflasyon Raporu perşembe günü açıklanacak

Esnaf enflasyonda neler yaşıyor?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Besim Işık24 Temmuz 2022 22:29

    Büyük bir yoksulluk mevcut. Özellikle asgari ücretliler ve emekliler çok zor durumda. İğneden ipliğe her şeyin fiyatı 3-4 kat arttı. Zor bir kış bizi bekliyor. Yaza çıkarsak inşallah bu başarısız iktidardan kurtuluruz.

  • E.g.24 Temmuz 2022 09:46

    EVİ OLMAYANLAR İÇİN BARINMA/KİRALIK EV BULABİLME/TUTABİLME EN BÜYÜK SORUN HALİNE GELDİ PARKLARDA GECELEYENLER ÇOGALDI BELEDİYELER KÜÇÜK SOSYAL KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERMEYE BAŞLAMALIDIR ÇÖP BİDONLARINI KARIŞTIRAN ÇOCUK GENÇ KADIN SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR