BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHalkbank’da değişim tam gaz----

Halkbank’da değişim tam gaz

Halkbank’da değişim tam gaz
12 Ocak 2012 - 00:57 www.finansgundem.com

Halk Bankası'nda Süleyman Aslan'ın Genel Müdür olmasıyla başlayan yeniden yapılanma süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Elif Batu Yener / FİNANSGUNDEM.COM
Geçen temmuz ayında Hüseyin Aydın’ın Ziraat Bankası’na Genel Müdür olması ve Aydın’dan boşalan koltuğa genel müdür yardımcılarından Sülayman Aslan’ın oturmasıyla Halkbank’ta başlayan yeniden yapılanma süreci tam gaz devam ediyor. Aslan’ın göreve gelmesinin ardından esnaf ve KOBİ bankacılığının yanı sıra bireysel bankacılık ve bireysel krediler departmanlarını tek çatı altında toplayan Halkbank, şimdi bağlı ortaklıklarına eğitimden, muhasebeye, hukuktan, altyapı ve donanım hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede danışmanlık vermeye hazırlanıyor. Halkbank’ın ortaklıkları arasında Halk Sigorta, Halk Emeklilik, Halk GYO, Halk yatırım, Halk Leasing, Halk Portföy de bulunuyor. Öte yandan, Makedonya'da faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Halk Banka A.D. aracılığıyla yine Makedonya’da faaliyet gösteren Ziraat Bankası'nın hakim ortağı olduğu Ziraat Banka A.D., Skopje'yi devralacak olan Halkbank, ayrıca bir de faktoring şirketi kurmak için kolları sıvadı. Banka yönetimi, tüm bu işlemler için gerekli izni almak üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) başvurmaya karar verdi.
Halkbank’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, bağlı ortaklıklara “müşterilerinin risk durumlarının izlenmesi, değerlendirilmesi, kontrolü ve müşterileri hizmetlerinin yerine getirilmesi nedeniyle bilgi ve belge alışverişi ve hizmet temini, bankacılık ve insan kaynakları alanında eğitim, eğitim altyapısı, ürün ve hizmetlerine ilişkin tanıtım ve reklam programları, iç kontrol, iç denetim ve risk değerlendirme ve yönetimi” konularında danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla BDDK’ya başvurulacağı bildirildi. Açıklamaya göre Halkbank ayrıca, bağlı ortaklıklarına “mühendislik ve mimarlık, ekspertiz, ipotek, sigorta ve satın alma, fonların idari ve operasyon işlemleri, muhasebe işlemleri, tablolar ve raporlamalar, hukuk müşavirliği, bilgi sistemleri, altyapı, yazılım ve donanım” konularında da danışmanlık ve destek hizmeti verecek.
Faktoring şirketi kuracak
Öte yandan Halkbank, leasing şirketinin yanına bir de faktoring ekleyecek. Halkbank’tan yine KAP’a yapılan açıklamaya göre, 20 milyon lira sermayeli ve "Halk Faktoring Anonim Şirketi" unvanı ile bir faktoring şirketi kuruluşu için BDDK’ya müracaat edilecek. Halkbank’ın şirketteki payı yüzde 95 olacak. Kalan paylara ise diğer bağlı ortaklıklar iştirak edecek. Halkbank’ın Makedonya’da faaliyet gösteren Halk Banka A.D., Skopje, Ziraat Bankası’nın yine Makedonya'da faaliyet gösteren Ziraat Banka A.D., Skopje'yi tüm aktif, pasif, şube ve personeli ile devralacak. KAP’a yapılan açıklamaya göre, Halk Banka A.D., Skopje'nin aktif toplamı 127.821 bin, kredileri 71.257 bin, mevduatı 72.985 bin, özkaynakları 13.464 bin euro ve 21 şubede 277 personel ile faaliyet gösteriyor. Devralacağı Ziraat Banka A.D., Skopje'nin ise aktif toplamı 45.386 bin, kredileri 13.814 bin, mevduatı 25.958 bin, özkaynakları ise 18.253 bin euro ve 5 şubede 67 personel ile faaliyet gösteriyor. Devralmanın yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 16 Ocak 2012 12:44

    değişim denilen,sn.gn.müdürler yer değiştirmiş,her iki bankada gelen müşteriyi dövüyorlar,ikisini birbirine tokuşturmalı,ahbap-çavuş ilişkisiyle kredi kullandırılıyor ikisinde de.

  • değişim sarhoşu15 Ocak 2012 16:48

    6 YIL GENEL MÜDÜRLÜK YAPAN HÜSEYİN AYDIN IN YAPTIĞI DEĞİŞİMLER PEK İŞE YARAMAMIŞ DEMEK Kİ YENİLERİNE İHTİYAÇ DUYULMUŞ, ZİRAAT TE DE DEĞİŞİM DİYOR AMA DEĞİŞEN TEK ŞEY KENDİSİ OLACAK HABERİ YOK

  • ZİRAATLI13 Ocak 2012 21:06

    SAYIN GENEL MÜDÜRÜMÜZ HALK BANKASINDAN GELDİ BİZDE DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR HALK BANKASINDADA DEĞİŞİM ANLAMADIĞIM HÜSEYİN BEY HALK BANKASINDA DEĞİŞİM YAPTIYSA ŞİMDİ NEDEN DEĞİŞİM YAPILIYOR EĞER YAPAMADIYSA ZİRAAT BANKASINDA NASIL OLACAK DEĞİŞİM HER GELEN BÖYLE DEĞİŞİM RÜZGARIMI ESTİRECEK KAMU BANKALARINDA.

  • zırtoka13 Ocak 2012 19:28

    2.0000 tl maaşı olan birine kredi verirken kefil isteyen banka her tarafın degişim olsa ne yazar..beynini degiştir önce..

  • idris boyun12 Ocak 2012 22:55

    Halk Bankası her anlamda sektörün önünde gelişim gösteriyor.