BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak"Halka açılmak bizi yavaşlatır"----

"Halka açılmak bizi yavaşlatır"

Halka açılmak bizi yavaşlatır
22 Ağustos 2013 - 14:24 www.finansgundem.com

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, doların son dönemdeki yükselişiyle ilgili ilginç bir yorumda bulundu

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, doların son günlerdeki seyriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Finans Cafe programında Melda Yücel Kocaalp'in sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, "Ucuz döviz Türkiyenin başına her zaman bela olmuştur. Özellikle cari açığın yüksek olduğu dönemde ucuz dolar Türk ekonomisinin her zaman önünde olan bir riskti" dedi.
Paniğe neden olacak bir gelişme görmüyorum" diyen Ağaoğlu, "Hatta doların 2 liranın biraz üzerinde olması uzun vadede Türkiye'nin lehine diye düşünüyorum. Cari açığı rahatlatır" dedi.
Döviz piyasasındaki asıl sorunun kurun oynak seyretmesi olduğunu belirten Ağaoğlu, "İnsanlar karanlıktan niye korkar? Önünü göremediği için korkar. Bu şekilde aşırı oynaklık tabii ki insanları tedirgin ediyor" şeklinde konuştu.
Türk ekonomisinin üretim kabiliyeti olan dinamik bir ekonomi olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Çok büyük bir risk olduğunu düşünmüyorum. Temkinli iyimserim" dedi.
DÖVİZLE BORÇLANAN İNŞAAT ŞİRKETİ ÇOK AZ
Kurun düşük olduğu zaman borçlanılarak başlanan projelerin şimdi yükselen kurdan nasıl etkileneceği sorulduğunda Ağaoğlu, bu konunun açıdan değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Bir yanda yap-sat projelerin, diğer yanda da üçüncü havalimanı gibi uzun dönemli projelerin olduğunu söyleyen Ağaoğlu, konut sektöründe dövizle borçlanıp inşaat yapan şirketin çok az olduğunu vurguladı.
Ali Ağaoğlu, sektörde genelleme yapmak yerine her projeyi ayrı değerlendirmek gerektiğini belirtti. Ağaoğlu, kendi şirketinde dövizle kredi kullanımının toplam iş hacmine bakıldığı zaman yok denecek kadar az olduğunu kaydetti.
İnşaatın 2 milyonun üzerinde sigortalı çalışanı olan bir sektör olduğunu söyleyen Ağaoğlu, sektör istihdamında mevsimsel olarak düşüş olabileceğini öngördü.
Konut kredisi faizlerinde bir dalgalanma yaşandığını söyleyen Ağaoğlu, faizlerin son dönemdeki artışla yüzde 0,6'dan 0,8'e çıktığını hatırlattı.
MASLAK 1453 KİBİRLİ BİR PROJEDİR
Maslak 1453 projesiyle ilgili takındığı tavır için kibirli olduğu yönüne yapılan yorumlara Ağaoğlu, "Orada kibirli olan Ali Ağaoğlu değil projenin kendisidir" şeklinde yanıt verdi.
HALKA AÇILMAK HIZIMIZI YAVAŞLATIR
Ağaoğlu Grubu olarak özelliklerinin çok çabuk karar verip çok çabuk uygulayan bir şirket olmak olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Halka arz hız konusunda bizi yavaşlatır diye bir endişemiz var. Açılmayı düşünebiliriz, ama bizi yavaşlatmayacaksa" dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burak25 Ağustos 2013 19:16

    o zaman malı götüremezsin iki -üç kadına bakamazsın da ondan.

  • vatandaş22 Ağustos 2013 15:41

    TL nin yönü bu köylüye kaldı ise yükselmeyecek demektir.Hani bir hikaye ünlü borsacının birine ayakkabı boyacısı borsa daha ne kadar yükselcek diye sormuş, borscıda gitmiş ertesi gün ne kadar hissesi varsa satmış....muhabbeti.....