Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan İmar Bankası’nın eski sahibi Kemal Uzan, akıllara ziyan bir hesaplama yöntemiyle Adabank’a el konulmasıyla 22 milyar dolar zarara uğradığını öne sürerek bazı devlet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Uzan’ın Tarabya’daki bir evi adres göstererek yaptığı 16 sayfalık suç duyurusunda Adabank’ın el konulduğu tarihte bilanço açısından oldukça parlak bir banka olduğunu anlatıldı ve “Eğer bu bankanın yatırım yapmasına ve gelişimine olanak sağlansaydı kısa zamanda çok büyük bir banka olabilirdi” tezi işlendi. Kemal Uzan, “Şube başına 125 bin dolar yatırımla 200 şube açılsaydı yani sadece 25 milyon dolar yatırım yapılabilseydi Adabank’ın satış değeri en az Denizbank’a eşit olacaktı. Bu da en az 2.4 milyar dolar” diyerek iddialarını güçlendirmeye çalıştı.
Uzan savcıları göreve çağırdı
Bankaya el konulmasının Uzan Grubu’nun itibar ve saygınlığının gölgelendiğini öne süren Kemal Uzan, bu nedenle toplam 22 milyar dolar zarara uğradığını ileri sürerek savcıları göreve çağırdı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na dönemin üst düzey kamu görevlileri hakkında şikâyet dilekçesi gönderdi. Firari Kemal Uzan’ın şikâyetçi olduğu kişiler ise Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve Kurul üyeleri.
Kemal Uzan, daha önce de BDDK yöneticilerine mantık sınırlarını zorlayan bir dizi suçlama yöneltmişti. Uzan, BDDK’nın Türk bankalarını pahalıya satarak Hazine’yi zarara uğrattığını öne sürerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapmıştı. Savcılığın inceleme talebini değerlendiren Başbakanlık Teftiş Kurulu ise ‘Soruşturmaya gerek olmadığına’ karar vermişti.
Kemal Uzan’ın bu şaşırtıcı hesaplama yönetimi akıllara nedense Toprakbank’ın eski sahibi Halis Toprak’ı getirdi. Toprak, önce ‘eğer Toprakbank’a el konulmasaydı bugün 15 milyar dolar ederdi’ demişti. Hemen ardından TMSF’nin 23,8 milyon liraya sattığı Sarıyer’deki Aslanlı Köşk’ün 600 milyon dolar değeri olduğunu öne sürmüştü. Halis Ağa, Fon’un 70 milyon lira bedelle alıcı bulduğu Yeniköy’deki Carlton arazinin de piyasa değerini de 1,5 milyar dolar olarak hesaplamıştı. Halis Ağa’nın hesaplama konusundaki açıklamaları bununla da sınırlı kalmamış, Kilyos ve Zekeriyaköy’deki 50 dönümlük arazilerinin değerinin ise 600 milyon dolarlık ettiğini iddia etmişti.
UFUK ŞANLI - VATAN
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.