<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalil Aydoğan banka karlarında artış bekliyor----

Halil Aydoğan banka karlarında artış bekliyor

Halil Aydoğan banka karlarında artış bekliyor
24 Haziran 2016 - 11:44 www.finansingundemi.com

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, Türkiye’nin 2016’da olumlu bir büyüme göstererek G20 ülkeleri arasında en yüksek ekonomik büyüme oranını yakalayan ükelerden biri olacağını söyledi

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, Türkiye ekonomisinin 2015 yılının ardından 2016 yılında da olumlu bir büyüme performansı sergileyeceği ve G20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranını yakalayan ülkeler arasında kalmaya devam edeceği söyledi. Milliyet'ten Kadife Şahin'e konuşan Aydoğan, “Enflasyon yılın ilk yarısında son üç yılın en düşük seviyelerine gerilerken, Türkiye ekonomisi için önemli bir risk unsuru olarak görülen cari açıkta da iyileşme devam ediyor. Kurda ve faizlerde de görülen sakin seyrin etkisiyle bu yıl da Türkiye ekonomisinin güçlü görünümünü koruyacağı düşünüyoruz” dedi.

Reel faiz beklentisi...

2016 yılında FED’in faiz artırımlarının daha kademeli ve öngörülebilir olması sonucu küresel ekonomiye ilişkin risklerin azalmasının, Türkiye ekonomisinin 2015 yılına göre daha iyi bir büyüme performansı sergileyeceğine işaret ettiğini söyleyen Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “2016 yılında ekonomide göreceğimiz güçlenmenin, bankacılık sektörüne olumlu bir şekilde yansıması ve sektör kârlılığının artmasını bekliyoruz. Ayrıca bu dönemde Türkiye’de ekonomik büyümenin de katkısıyla yatırımlar hızlanacak ve bankacılık sektörü de yatırımlara kaynak sağlama konusunda aracılık görevini yerine getirecektir” şeklinde konuştu.

Bireysel tasarruflarda artış olur mu?

Önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisinin güçlü görünümünü koruması ve dolayısı ile bireylerin harcanabilir gelirlerinde artış yaşanması yönünde beklenti var. Buna bağlı olarak bireylerin tasarruflarının da artacağı düşünülüyor. Ülkemiz finansal piyasalarının gelişmesi de tasarruf eğiliminin artmasında olumlu katkı sağlayacak.

Önümüzdeki dönemde reel faizlerin düşme beklentisi ise bireylerin tüketimini artırıcı etki yaratacak. Bireysel emeklilik sistemi ile ilgili yapılacak olan düzenlemeler de tasarrufları artırmasını sağlayacak.

Önemli projelere kredi sağlayacak

Vakıfbank son yıllarda hangi alanlara ağırlık veriyor?

Bu yıl üretime, istihdama ve ihracata katkı sağlayan firmaları ve KOBİ’lerimizi destekleyerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Halden anlayan bankacılık anlayışı ile tarım bankacılığı ürün ve hizmet yelpazesini tarımsal üreticilerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirerek üreticilerin ihtiyaçlarının hızlı karşılanabilmesi konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde de devletimizin önem verdiği büyük projelerin finansmanda yer alarak ülkemizin gelişimine, istihdama ve üretime katkı sağlamaya devam edeceğiz. Mevduat tabanının yaygınlaştırılması ve büyüklüğünün artırılması için çalışacağız.

Genç ve eğitimli nüfus çok önemli

Size göre sektörün riskleri ve avantajları nedir?

Fed’in Faiz artırım sürecine girmiş olması, küresel piyasalarda faizlerin yukarı yönlü hareket etmesi ve kurlar üzerinde baskı yaratmasına neden oldu. Ancak hali hazırda Fed’in faiz artırımlarının yavaş olacağı beklentisi söz konusu riskin etkilerini yumuşatıyor. 14 yılı aşkın süredir devam eden siyasi ve ekonomik istikrar Türk bankacılık Sektörünü olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca ülkemizin sahip olduğu genç ve eğitimli nüfus ile artan teknoloji kullanımı sektörün önemli avantajlarından. Ürün ve hizmetlerin dinamik bir yapıya sahip olması da sektör paydaşları ve yatırımcılar için avantaj sağlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)