Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türk halıcılar yılın 9 ayında 183 ülke ve serbest bölgeye 407 milyon 319 bin metrekare halı satarak ihracatını 1 milyar 981 milyon 284 bin dolara çıkardı.
Makina halılarından 1 milyar 628 milyon dolar gelir eden ihracatçılar, tüfte halılarından 306 milyon 953 bin dolar, el halılarından 40 milyon 125 bin dolar ve kilimlerden 6 milyon 204 bin dolar kazandı.
Türk halıcılar, en fazla halıyı 589 milyon 618 bin dolarla ABD'ye gönderdi. ABD'yi 121 milyon 475 bin dolarla Irak, 105 milyon 396 bin dolarla İngiltere takip etti.
İhraç edilen 3 halıdan 2'si Gaziantep'ten
Halı ihracatının il dağılımı incelendiğinde ise 1 milyar 356 milyon 871 bin dolar dış satım gerçekleştiren Gaziantep ilk sırada yer aldı. Bu kenti 455 milyon 164 bin dolarla İstanbul, 48 milyon 379 bin dolarla Uşak izledi.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, AA muhabirine, halı üretiminde Gaziantep başta olmak üzere İstanbul ve Uşak'ın önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.
Gaziantep'te geçmişten gelen halıcılık kültürünün olduğunu ve gelişmeye devam ettiğini aktaran Kaplan, "Gaziantep, halı üretiminde Türkiye'de birinci sırada ve ihracatın yüzde 69,7'sını karşılamakta. Yani ihraç edilen 3 halıdan 2'si Gaziantep'ten gidiyor. Türk halılarını en çok ABD talep ediyor. Türkiye'den batıya önemli halı ihracatı yapıyoruz. Ülkemize halıdan önemli gelir sağlıyoruz. Yılın 9 ayında Türk halı sektörü 2 milyar dolara yakın döviz getirdik. Bu durum bizi sevindiriyor." ifadelerini kullandı.
Makine ihracatı 18 milyar doları aştı
İhracatta şampiyon sektör: Gemi inşa
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.