BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHakan Ateş'ten satış açıklaması----

Hakan Ateş'ten satış açıklaması

Hakan Ateş'ten satış açıklaması
15 Mart 2012 - 07:32 www.finansgundem.com

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, aylardır süren satış haberleriyle ilgili konuştu

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) Ankara’daki eski ilkokul binasının yerine kurduğu üniversitenin açılışı adına önceki gece İstanbul’da yapılan etkinlik iş dünyasının “TED’li” isimlerini buluşturdu. TED’in eğitimde son halkasının tamamlanması sebebiyle düzenlenen gecenin konukları arasında Avrupa bölgesinde yaşanan krizde ağır yara alan Fransız, Belçika ortaklığı Dexia ile Yunanlı National Bank Of Greece’in (NBG) Türkiye’deki iştiraklerinin tepedeki isimleri de vardı. Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ile Finansbank’ın Yönetim Kurulu Başkanvekili Sinan Sahinbaş...
Hakan Ateş ile ayaküstü sohbetten öne çıkan mesaj, “Denizbank tarafında satış süreci işliyor. Şimdilik sürpriz yok” oluyor.
Ateş’e, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) Başkanı Tevfik Bilgin’in ‘Türkiye’deki yabancı ortaklı bankaların satış süreçlerinin uzamasından rahatsızız. Çalışanın motivasyonu üzerinde olumsuz etki bırakır’ yönündeki açıklamasını hatırlattığımda kendileri için motivasyon tarafında bir olumsuzluk yaşanmadığını, BDDK Başkanı’nın sözlerini bir destek olarak algıladıklarını belirtiyor.
NBG’nin çıkış zamanı
Sinan Şahinbaş’la sohbetten öne çıkan mesaj, “Finansbank için bankacılıkta değil sigorta kolunda ‘çıkış planı’nda sona gelindi, sigorta şirket yine yabancıya gidecek” oluyor.
İflasın eşiğinde dolaşan ve daha birkaç gün önceki tahvil takasında özel sektör borcunun 107 milyar euro’luk bölümünü silerek rahat bir nefes alan Yunanistan’ın etkili bankalarından NBG’nin Türkiye kolu olan Finansbank’ın satılacağı yönündeki bilgilerin şu aşamada gerçekçi bir hareket olmayacağının altını çizen Sinan Şahinbaş, “NBG, Finansbank’ı niye satsın ki. Satılacak bir banka olsa ana hissedar NBG niye sermaye artırsın?” sözleriyle masada böylesine bir konunun olmadığının bilgisini veriyor.
NBG’nin Türkiye operasyonuna ‘elde ettiği kârı merkeze çekmek’ şeklinde bakmadığını ifade eden Şahinbaş, hissedarların yatırıma devam ettiğini, temettü alarak bankayı yerinde saydırmak yerine büyütmeyi tercih ettiğini anlatıyor. Sinan Şahinbaş, NBG’nin de bir çıkış planı olduğunu, bu stratejinin temelinin ise bankayı büyüterek satmaktan geçtiğine işaret ediyor.
Sinan Şahinbaş ayrıca Finansbank’ın 2011 yılı sonuçlarına göre Türkiye bankacılık liginde sermaye yeterlilik rasyosuna bakıldığında tüm rakiplerini geride bırakarak zirveye çıktığını belirtiyor. Finansbank’ın 2011’de net faaliyet kârı 896 milyon TL’yi buldu, toplam aktifleri 47 milyar TL’ye çıktı, konsolide sermaye yeterlilik oranı yüzde 17.61 olarak gerçekleşti. Banka, şube sayısını 522’ye çıkardı.
Sigorta yabancıya gidiyor
Yunanistan tarafında masadaki en önemli konuların başında Finansbank’ın bireysel emeklilik ve hayat sigortası kolu olan finans emeklilik şirketinin satışı bulunuyor. Bu cephedeki son gelişmelerle ilgili olarak Şahinbaş, “Bir, iki ay içinde bitecek” diyor, bu operasyona talip olan şirketlerin ise yabancı olduğu bilgisini aktarıyor. Piyasada Fransız ve Japon merkezli şirketlerin ilgisi konuşuluyor.
Şahinbaş, Finansbank’ın sigorta operasyonunun asıl işi olmadığından dolayı buradan çıkış adına bir strateji izlediğini belirterek, “Sigorta bize göre bankanın satacağı, pazarlayacağı bir ürün değil. Şube ağı olduğu için bu işi yapıyor. Ama Finansbank burada yapacağı satış sonrası da şubelerinden benzer işi yapmaya (kendisine ait olmayan bir şirket üzerinden) devam edecek” diyor.
Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)