BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHaham öldü, cenazede sosyal mesafe unutuldu----

Haham öldü, cenazede sosyal mesafe unutuldu

Haham öldü, cenazede sosyal mesafe unutuldu
29 Nisan 2020 - 13:21 www.finansgundem.com

New York bugünlerde Yahudi Cemaati’nin önemli isimlerinden birinin hayatını kaybetmesinin ardından sosyal mesafe önlemlerini hiçe sayan kalabalık cenaze törenini konuşuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin New York Eyaleti’nde Brooklyn Belediye Başkanı Bill de Blasio Williamsburg Yahudi Cemaati’ni korona virüsten ölen bir haham için salı gecesi büyük bir cenaze düzenleyerek sosyal mesafe emirlerine meydan okumakla eleştirdi.

Yüzlerce Ortodoks Yahudi New York sokaklarında Yahudi cemaatinin önemli isimlerinden Haham Chaim Mertz’in cenaze töreni için sosyal mesafe önlemlerini hiçe saydı. Blasio Twitter üzerinden paylaştığı mesajda konuyla alakalı, "Williamsburg’da bu gece asla kabul edilemeyecek bir şey oldu: bu salgının ortasında büyük bir cenaze toplantısı" ifadelerine yer veren Belediye Başkanı, "Duyduğumda, kalabalığın dağıldığından emin olmak için bizzat oraya gittim. Korona virüsle savaştığımız sürece gördüklerime müsamaha gösterilmeyecektir" dedi.

Cenazeden alınan fotoğraflar, yas tutanların çoğunun yüz maskesi taktığını, kalabalıkta New York Valisi Andrew Cuomo'nun emrini ihlal eden 50 kişiden fazla insanın olduğunu gösteriyor. Fotoğraflarda valilik emri olan altı adım mesafe yok sayılmış ve insanlar kaldırım kenarında kalabalıklar halinde cenaze törenine katılmış oldukları görünüyor.

Belediye başkanı, New York Polis Departmanı’na (NYPD) sosyal mesafe ihlallerine karşı tutuklamalar dahil her türlü önlemleri alması talimatını verdiğini söyledi. Başkan mesajında, "Yahudi cemaatine ve tüm toplumlara mesajım şudur: uyarılar zamanı geçti" ifadelerini kullandı. "Bu, bu hastalığı durdurmak ve hayatları kurtarmakla ilgili. Nokta."

NYPD sözcüsü olay yerindeki memurların kimseyi tutuklamadığını söyledi. Yahudi cemaati aktivisti Isaac Abraham toplanan kalabalıkla alakalı Belediye Başkanı’nın eleştirilerinin “içinin boş” olduğunu söyledi. Halka moral vermek için uçurulan savaş uçaklarını örnek gösteren Abraham, “Bugün savaş uçakları için oluşan kalabalık cenaze etrafındakinden daha uzun değildi” ifadelerini kullandı. Ayrıca, cenaze törenin habersiz gerçekleşen bir son dakika olayı olmadığını da kaydetti.

Cenaze sırasında NYPD birimleri ve onların toplumsal olaylar ekipleri etkinliğin düzenlenmesine ve kontrol edilmesinde rol oynadı. Kalabalığın “kontrolünü” sağlamak için bölgede önceden beş barikat bloğu kuruldu.

Abraham Belediye Başkanı Blassio’yu Yahudi Cemaati’ne yaslı günlerinde bir tekme daha vurmakla eleştirdi.

ABD'de vaka sayısı 1 milyon 3 bin 328'e yükseldi

 

Aşı bulunana kadar FED politika değiştirmeyecek

 

ABD'den Türkiye'ye yardım teşekkürü

 

Servetlerini sıfırlayan milyarderler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)