BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHackerlar McDonald’s’ı vurdu: Instagram hesabıyla kripto vurgunu!----

Hackerlar McDonald’s’ı vurdu: Instagram hesabıyla kripto vurgunu!

Hackerlar McDonald’s’ı vurdu: Instagram hesabıyla kripto vurgunu!
22 Ağustos 2024 - 09:00 www.finansgundem.com

McDonald's'ın Instagram hesabı siber saldırıya uğradı. Hesabı ele geçiren hackerlar, yaptıkları paylaşımlarla kripto piyasasında yüz binlerce dolar kazanç sağladıklarını iddia etti.

Amerikan fast-food zinciri McDonald's'ın Instagram hesabı, bir grup bilgisayar korsanı tarafından ele geçirildi. Hackerlar, sosyal medya platformunda Solana ağı üzerinde geliştirilen GRIMACE adlı bir "meme token"ın tanıtımını yaptı.

Sözcü'de yer alan habere göre, tanıtımın ardından token'in piyasa değeri 100 bin dolardan 20 milyon dolara kadar yükseldi. 5 milyondan fazla takipçisi olan hesabın hacklendiği anlaşılınca kullanıcılar tokenlarını satmaya başladı ve bu da token'in değerinin 1 milyon doların altına düşmesine yol açtı.

Hacker grubun, McDonald's'ın Instagram biyografisine "Solana'daki 700.000 dolar için teşekkür ederiz" ifadesini eklediği tespit edildi.

Ayrıca biyografide, Afrika kökenlilere karşı aşağılayıcı bir ifade olan “nigga” kelimesi ile Hindistan bayrağına da yer verildi.

McDonald's, konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmasa da The Us Sun’a konuşan bir yetkili, yaşananlardan ötürü özür diledi.

Yetkili, "Sosyal medya hesabımızı etkileyen bu münferit olayın farkındayız. Hesaptaki sorunu çözdük. Bu süreçte yapılan saldırgan paylaşımlar için takipçilerimizden özür dileriz" şeklinde konuştu.

McDonald's'ın satışlarında tarihi düşüşMcDonald's'ın satışlarında tarihi düşüş

 

Orta Doğulu ve Çinli varlık fonlarından McDonald's çıkarmasıOrta Doğulu ve Çinli varlık fonlarından McDonald's çıkarması

 

McDonald's'ın geliri beklentilerin altında kaldıMcDonald's'ın geliri beklentilerin altında kaldı

 

McDonald's CEO'su: İsrail boykotu satışları cidden etkiliyorMcDonald's CEO'su: İsrail boykotu satışları cidden etkiliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)