BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Haciz bizi ilgilendirmez'----

'Haciz bizi ilgilendirmez'

'Haciz bizi ilgilendirmez'
15 Mayıs 2011 - 09:18 www.finansgundem.com

Çukurova Grubu’nun Turkcell hisselerine gelen ihtiyati haciz tedbiriyle ilgili üst düzey bir yönetici, "durumu Çukurova çözmeli" dedi

Mehmet Emin Karamehmet’e ait Çukurova Grubu’nun Turkcell’deki hisselerine getirilen 1.2 milyar liralık ihtiyati haciz, zaten yönetiminde yaşanan çekişme nedeniyle temettü dağıtamayan telekom şirketiyle ilgili yatırımcıların yeniden tedirgin olmasına neden oldu. Turkcell’in konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklamayı borsa kapandıktan sonra yapması nedeniyle etkisi henüz hisse fiyatına yansımadı.
Milliyet’e konuyla ilgili bilgi veren üst düzey bir Turkcell yetkilisi, geçmişte yabancı ortaklar ve Çukurova Grubu arasında yaşanan davalarla karmaşık yapıda şirket performansının olumsuz yönde etkilenmemesi adına hareket ettiklerini hatırlatarak mevcut durumu da bu şartları göz önünde bulundurarak değerlendirmek gerektiğini söyledi.
Çukurova Grubu’nun geçmişten kaynaklanan borcu dolayısıyla Turkcell hisselerine ihtiyati haciz işlemi uygulandığını, operasyon gözüyle bakıldığında “onlarla bizim hiçbir ilgimiz yok” diyecek kadar konunun Turkcell yönetimiyle ilgisiz olduğunu belirten kaynak, “Yaşanan son durum Çukurova Grubu’nun çözmesi gereken bir konu. Biz buna müdahil olamayız, işlerimizi de yaşanan bu olumsuzluğa bakarak yönlendirmeyiz söyledi.
‘İşimize odaklandık’
Turkcell’in hedeflerini açıkladığını, 2011 yılında gelirde yüzde 3.3-6.6 bandında büyüme doğrultusunda yollarına devam ettiklerini ilk çeyrek ve sonraki döneme bakıldığında Turkcell çok iyiye gidiyor diyebileceğini söyleyen yetkili biz tamamen işimize odaklanıyoruz. Operasyon tarafında ne yapabiliriz, yeni nasıl adım atabiliriz, gelir ve kârımızı nasıl yükseltiriz, tek işimiz bu” dedi.
Turkcell yönetiminin bu konularla ilgisi olmadığı şu anda Anadolu’nun dört bir yanına dağılmış Turkcell tepe yönetim takımından da anlaşılacağını belirten yetkili, “Adana’dan Urfa’ya, Mersin’den Trabzon’a şu anda üst yönetim olarak teknolojiyi nasıl taşıyabiliriz bunun görüşmelerini yapıyoruz.  Bu konular bizim tamamen dışımızda. Turkcell’in ortakları şirketin yönetiminde operasyon gözüyle değerlendirildiğinde bir denetim mekanizması. Bu nedenle son yaşanan olayın performansı etkileyeceğini düşünmüyoruz” diye konuştu.
Kazancı ‘Bıyıklı Arap’ı tarif etmedi
Mehmet Emin Karamehmet’in enerji ihalelerinde ortak olduğu ancak anlaşmazlık yaşadığı Mehmet Kazancı, ihtiyati haciz kararıyla ilgili, “Mehmet Bey’in kendisini ilgilendiren bir konu. Beni enterese etmiyor. Benim bir şey söylemem çirkin olur” dedi.
Kazancı, MMEKA bünyesinde Çankaya Doğalgaz adlı bir başka şirket kurarak Başkent Gaz’ın kalan yüzde 20 hissesi için ihaleye katılma sürecine itiraz etmiş, ikinci şirketin kendi bilgisi dışında kurulduğunu belirtmişti.
‘Daha çok su kaldırır’
Kazancı, bir açıklamasında da, “Karamehmet diğer şirketlerinde yaptığını bana da yapmak istedi. Şirketin yüzde 50’sini bıyıklı Araplara satmak istediler” ifadesini kullanmıştı. Bu ifadesiyle neyi kastettiğine ilişkin soruya Kazancı, “Söylenecek çok şey var bu konu daha çok su kaldırır. Ama şimdilik açıklama yapmayacağım” yanıtını verdi.  MMEKA’nın Boğaziçi ve Anadolu Yakası elektrik şirketleri için ödeme yapma süresi 31 Mayıs’ta doluyor. Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)