BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGüzellik kraliçesinden milyonlarca dolarlık Ponzi tuzağı----

Güzellik kraliçesinden milyonlarca dolarlık Ponzi tuzağı

Güzellik kraliçesinden milyonlarca dolarlık Ponzi tuzağı
05 Eylül 2024 - 11:12 www.finansgundem.com

Sosyal medyadaki jet sosyete yaşam tarzıyla dikkat çeken Kaliforniya güzellik kraliçesi Maria Dickerson’ın perakende yatırımcılara Ponzi tezgahı kurduğu ortaya çıktı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kaliforniya güzellik kraliçesi Maria ‘Dulce Pino’ Dickerson Las Vegas’taki özel jet gezileri, özel tasarım kıyafetleri ve sosyal medyada paylaştığı lüks tatillerle ABD’li yetkililerin dikkatini çekti. ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri eski güzellik kraliçesini şatafatlı hayatını finanse etmek için Ponzi şeması yürütmekle suçluyor.

Fortune’un haberine göre 47 yaşındaki Dickerson’ın 2020’de Miss Nevada yarışmasını kazandığı yıl Kaliforniya’da bir işletme kurduğu iddia ediliyor. Creative Legal Funds (Yaratıcı Hukuki Fonlar) adı verilen işletme ismindeki meşruiyet kisvesi altında yatırımcıları avlamakla suçlanıyor. Yetkililerin iddiasına göre Dickerson, potansiyel kurbanlara, işletmesinin avukatlara basit yaralama davalarını finanse edebilmeleri için borç para verdiğini ve sabit getiri oranları vaat ettiğini söyledi. Ayrıca Dickerson’ın çok uluslu bir kumarhane şirketinin CEO’su da dahil olmak üzere iki üst düzey yöneticiden mali destek aldığı da iddia ediliyor.

Ancak ABD Adalet Bakanlığı’na (DoJ) ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) şirketin vadettiği hiçbir şey gerçek değildi. Dickerson çeşitli dolandırıcılık türleri üzerinden şatafatlı hayatına maddi kaynak sağlamakla suçluyor. Dickerson sosyal medya üzerinden lüks hayatını yoğun bir biçimde paylaşıyor. İddialara göre Dickerson 2020’de yarışmayı kazandığı sırada da Ponzi şemasını sürdürüyordu.

Yetkililer, jet sosyete güzellik kraliçesi imajının da yatırımcıları kandırmayı amaçladığını iddia ediyor. İddianameye göre Dickerson yarışma sonrasında kendisi için milyonlarca dolar harcadı. 2021'de Mercedes-Benz GLE350 için 93.000 dolar ve 2022'de Mercedes-Benz EQS V4 için 150.000 dolar daha ödedi. Mahkeme belgelerine göre, kumarhanelerde binlerce dolar harcadı ve Sacramento'da 1 milyon dolar nakit karşılığında bir malikane satın aldı. Dickerson malikaneyi yeni mobilyalarla doldurmak için de 30.000 dolar harcadı.

Yetkililer, Filipin asıllı Amerikalı olan Dickerson'ın dolandırıcılık için diğer Filipinlileri hedef aldığını iddia ediyor. Üstelik suçlamalara göre Ponzi şemasının devam ettirilebilmesi için geçmiş yatırımcılara ödeme yapmak amacıyla yeni yatırımcıların fonları kullanılmış. İddianamede Dickerson’ın, 140 yatırımcıdan toplam yaklaşık 10 milyon dolar topladığı belirtildi.

Geçen yıl, düzinelerce kişi, 5.000 ila 145.000 dolar arasında değişen yatırımlarını telafi etmeye çalışmak için Washington'da Dickerson'a dava açtı. Filipinli aktris Rita Magdalena da Ponzi tuzağına düşen isimler arasındaydı. Magdalena Instagram'da San Diego'daki birçok arkadaşının aynı zamanda Dickerson'ın arkadaşı olduğunu paylaştı. Bu da daha fazla insanın Dickerson’ın şirketinin hukuki olduğuna inanmasına neden oldu.

Magdalena geçen yıl yaptığı bir paylaşımda, “Asla kimseye güvenmeyin” dedi.

Dickerson şu anda 24 ayrı dolandırıcılık, 7 ayrı kara para aklama ve bir menkul kıymet dolandırıcılığı suçlamasıyla karşı karşıya. ABD Adalet Bakanlığı'na göre, 50 yıla kadar hapis ve yaklaşık 13 milyon dolar para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

SEC’in San Francisco Bölge Ofisi Direktörü Monique Winkler konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Suçlamalarda da belirtildiği üzere Creative Legal Fundings’in operasyonları ne yaratıcı ne de hukukiydi. Bu organizasyon Filipin menşeili Amerikalı perakende yatırımcılara karşı işlenen bir dolandırıcılıktan başka bir şey değildi” ifadelerine yer verildi.

Dickerson’ın avukatı yorum taleplerine cevap vermedi.

ABD’de akılalmaz Ponzi şeması: Günde 1 milyon dolarABD’de akılalmaz Ponzi şeması: Günde 1 milyon dolar

 

Talu çiftine ponzi suçlaması: 195 yıl hapis talebi!Talu çiftine ponzi suçlaması: 195 yıl hapis talebi!

 

ABD’nin en büyük işletme okulunda Ponzi skandalıABD’nin en büyük işletme okulunda Ponzi skandalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)