Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Günlük ve saatlik olarak kiralanan evlerle ilgili Maliye Bakanlığı harekete geçti. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da günübirlik ve saatlik olarak kiralanan evlerle ilgili internet ortamında yayınlanan reklamlar incelendi. Ardından yapılan çapraz kontrollerle evlerin kiralanıp kiralanmadığı tespit edildi. Maliye ve Emniyet ortak denetim yaptı. Sonuçlar Gelir İdaresi Başkanlığı denetim birimlerince incelenmeye başlandı.
Günübirlik ve saatlik olarak kiralanan evlerle ilgili geçen yılın ortasından itibaren Maliye çalışma başlattı. E-ticaretin ve Mükellef Uyumunun İzlenmesi projesi kapsamında günübirlik ve saatlik olarak kiralanan evlerle ilgili olarak 7 ilde internet ortamında yayınlanan reklamlar incelendi. Reklamların ardından evlerin tapularına bakıldı. Böylece evlerin kimlere ait olduğu tespit edildi. Daha sonra da kişilerin banka hareketleri incelendi. Maliye, söz konusu kişilere yapılan ödemelerin tekrar sayılarını çıkardı. Kişilere yapılan ödemeler tapu kayıtlarıyla karşılaştırıldı.
Yetkililer bu incelemelerin ardından Maliye Bakanlığı ile Emniyet’in ortak hareket ederek fiili yoklama yaptıklarını söylediler. Fiili yoklama bizzat gidilip denetim yapılması anlamına geliyor. Filli yoklamayla evlerin kiralanıp kiralanmadığı ortaya çıkarıldı. Maliye yetkilileri, 6 ay önce başlatılan çalışmalar sonucunda İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da fiili yoklama yaptıklarını belirterek, sonuçların değerlendirmeye alındığını söylediler. Yetkililer, fiili yoklamaların diğer büyükşehir illerine de yaygınlaştırılacağını kaydettiler.
GÜVENLİK SORUŞTURMASI
Yetkililer, Maliye’nin yaptığı fiili yoklamada kira geliri açısından vergi kaçağı olup olmadığını değerlendirdiğini belirtirken, Emniyet’in ise güvenlik soruşturması açısından denetim yaptığını anlattılar. 1 Mart tarihi itibariyle kira gelirlerinin beyan dönemi başladı. Geçen yıl yıllık 3 bin 800 liranın üzerinde kira geliri elde edenlerin bu yıl vergi ödemesi gerekiyor. Beyanname vermeyenler tespit edilirse hem geriye dönük ceza ödüyor hem de istisna tutarından yararlanamıyor. Evini kiraya verenler kira tutarı aylık 500 liranın üstündeyse bunu banka üzerinden almaları gerekiyor. Maliye Bakanlığı da günü birlik evlerde inceleme yaparken evsahiplerinin hesaplarına bankalar üzerinden gelen aktarmaların sürekliliğini esas aldı. (Hürriyet / Neşe Karanfil)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.