BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney’in kaderi Kuzey’de belirlendi----

Güney’in kaderi Kuzey’de belirlendi

Güney’in kaderi Kuzey’de belirlendi
25 Mart 2013 - 07:43 www.finansgundem.com

Avrupa’nın geleceğini tartışmak üzere Finlandiya’da yapılan toplantıya Güney Kıbrıs Rum kesimindeki ekonomik kriz damgasını vurdu

Finlandiya’nın Laponya bölgesinde yer alan Saariselka adlı küçük kasabada rahat bir ortamda yapılan gayriresmi toplantıya, Kuzey Avrupa ülkelerinin liderleri ve AB’ye aday ülkeler olan Türkiye ile Hırvatistan katıldı.
Toplantının ardından soruları yanıtlayan Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, Kıbrıs’taki krize mutlaka bir çözüm bulunacağını ancak AB içinde konulan kurallara bütün ülkelerin uyması gerektiğini söyledi. Katainen, daha önce yaptığı açıklamada G. Kıbrıs’taki mevduatın vergilendirilmesini talep etmişti. Finlandiya, Almanya ile en katı önlemleri savunan ülkeler arasında yer alıyor.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Güney Kıbrıs’taki krizin çözümü için uygulanan yöntemin diğer euro bölgesi ülkeleri için bir emsal teşkil etmemesi gerektiğini söyledi. Babacan, “Güven, bankacılık sektörünün ana faktörüdür. Güney Kıbrıs olayının bankacılık sistemine genel anlamda bir güvensizlik sebebi olmasına izin vermemeliyiz” dedi.
Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, Güney Kıbrıs ekonomisinin küçük olması nedeniyle buradaki bir çöküşün AB’ye etki etmeyeceğini, mevduattan vergi alınmasının “iyi olacağını” belirtti.
Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, kurallara herkesin uyması gerektiğini vurguladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)