BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs'tan yeni plan!----

Güney Kıbrıs'tan yeni plan!

Güney Kıbrıs'tan yeni plan!
18 Mart 2013 - 14:01 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs, mevduatlara vergi oranına ilişkin olarak uluslararası kreditörlerin karşısına yeni bir öneri ile çıktı

AB kaynaklarının verdikleri bilgilere göre Güney Kıbrıs'ın ortaya koyduğu yeni öneri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının 10 milyar euro kurtarma yardımı vermek için talep ettikleri 5.8 milyar euro ek gelir hedefini karşılıyor.
Güney Kıbrıs hükümetinin AB, IMF, ECB uzmanlarının önüne koyduğu yeni öneri, 100 bin euronun altında mevduatlar için vergi oranının yüzde 3, 100 bin euronun üzerindeki mevduatlar için yüzde 10 ve 500 bin euronun üzerinde mevduatlar için yüzde 15 olmasını öngörüyor.
Yetkililer, Euro Bölgesi maliye bakanlarının bugün telekonferans aracılığı ile biraraya gelmesinin ve Güney Kıbrıs'ın  önerisinin görüşülmesinin beklendiğini ifade ediyorlar. Kaynaklar, 5.8 milyar euro ek gelir hedefi karşılandığı sürece, Güney Kıbrıs'ın vergi oranlarına iişkin önerisinin kabul göreceğini ancak Troyka'nın öneriyi değerlendirmesi ve bu oranların çalışacağının kanıtlanması gerekeceğini vurguluyorlar.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)