BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGÜNEŞ'İN SATIŞI DA ASKIYA ALINDI----

GÜNEŞ'İN SATIŞI DA ASKIYA ALINDI

GÜNEŞ'İN SATIŞI DA ASKIYA ALINDI
19 Aralık 2008 - 13:23 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Sigorta ile Yapı Kredi Emeklilik şirketlerinin satışının kriz nedeniyle askıya alınmasından sonra Güneş Sigorta'nın satışının da sessizce askıya alındığı söyleniyor. Peki satış neden askıya alındı?

Yapı Kredi Sigorta ile Yapı Kredi Emeklilik şirketlerinin satışının kriz nedeniyle askıya alınmasından sonra Güneş Sigorta'nın satışının da sessizce askıya alındığı söyleniyor. Peki satış neden askıya alındı? Malum Güneş Sigorta'nın satışına ilişkin sektörde çok farklı söylentiler dolaştı. Ancak uzunca bir süredir bu konuda somut bir adım atılmadı. Satışa danışmanlık yapan JP Morgan'ın Güneş Sigorta'nın satışı için aday adaylarıyla ön görüşmeler yaptığı, hatta kısa listenin oluşturulmasına az bir süre kaldığı bile yazılıp çizildi. Hatta Güneş Sigorta'nın satışı Yapı Kredi Sigorta'nın satış sürecinin beklenildiği bile söylendi. Malum Türkiye sigorta pazarına girmek isteyen ve bu konuda kararlı olan ancak Yapı Kredi'nin satış sürecinde elenecek olan yabancı şirketlerin yine sektörün önemli oyuncularından biri olan Güneş Sigorta'yla ilgileneceği söyleniyordu. Bu tablonun da satışta rekabeti artıracağı ve fiyatları yükselteceği iddiaları kulislerde konuşuluyordu. Ancak uzunca bir süredir Güneş Sigorta'nın satışıyla ilgili ciddi bir adım atılmadı. Geçen hafta Vakıfbank'ın, Güneş Sigorta'nın satışını şimdilik askıya aldığı konuşuluyor. Hem de bu işi sessiz bir şekilde yaptı. Peki satış neden duruduruldu? Elbettiki kriz nedeniyle oluşan likidite sıkıntısı ve fiyatların düşmesini bu kararda çok etkili. Sigorta çevrelerinde söylenenlere göre Güneş Sigorta'nın şu andaki piyasa değeri 130 milyon dolar. Bu fiyat pazarda ilk beş arasında yer alan bir şirket için oldukça düşük. Yani borsadaki hisse senedi fiyatına göre piyasada değeri baz alınırsa şirket 130 milyon dolar ediyor. Başka bir fiyatlamaya göre ise şirketin değeri 1 milyar 200 milyon doların üzerinde. Nasıl mı? Garanti Sigorta'nın satışıyla kıyaslandığında bu rakam ortaya çıkıyor. Şirketin pazar bayi, satış yaptığı banka kanalları ve acente sayısı eklendiğinde şirketin 1 milyar doların üzerinde bir fiyatla satılması gerekiyor. Böyle bir ortamda Güneş Sigorta'nın satış sürecinde danışmanlık aldığı şirketler ise, Güneş'in 400 milyon dolar gibi bir fiyata satılabileceğini söylemiş. Özellikle Fransız Gorupama'nın da buna yakın fiyatlar telaffuz ettiği söyleniyor. Bu fiyatlar karşısında da Vakıfbank şirketin satışını askıya almış. Nasıl olsa banka bu yıl temettü dağıtmayacak ve bu parayı da kasasına koyacak. Yani şimdilik likiti ihtiyacı azalmış görünüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)