Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fed’in sert faiz artışının fiyatlandığı son 1 ay içinde altın yüzde 5’ten fazla değer kaybederken, gümüş yüzde 1.3 civarında yükseldi. Trend çizgisinin yukarı yönde aşılamaması gümüş yatırımcısını endişelendiriyor olsa da fiyatların psikolojik 19 doların üzerinde kalabilmesi halinde beyaz daha fazla kazanç beklenebileceği belirtiliyor. Ons gümüş Fed’in faiz kararını 19 dolar barajına doğru geri çekilerek bekledi. Son iki yılın en düşük seviyesi olan 17,55 dolar seviyesinden kararlı bir şekilde toparlandıktan sonra 19 doların üzerinde kalıcı olmaya çalıştı. Uzmanlara göre ana direnç seviyesinin 19.85 dolar noktasında konumlandığı görülüyor. Bu bölgenin hemen üstü önemli bir psikolojik eşik olan 20 dolar seviyesi. Ons gümüşün yeni kazanımlar elde edebilmesi bu psikolojik eşiğin kararlı bir şekilde yukarı yönde aşılabilmesine bağlı. Gümüşün yokuş yukarı yürüyüşü, 20.50 bölgesi ele geçirilirse uzmanlara göre 21 dolara ulaşılmasını sağlayabilir.
Altın/gümüş rasyosu 1 ayda 96’dan 85’e indi
Bu arada gümüşün altından daha iyi performans gösterdiği dikkat çekiyor. Bon f ay içinde ons altın yüzde 5’ten fazla düşerken, gümüşün onsu yüzde 1.3 civarında yükseldi. Bu dönem içinde, 1 ons altının aldığı gümüş miktarına işaret eden altın/ gümüş rasyosu da geriledi. 22 Ağustos-22 Eylül arasında en yüksek 96 seviyesine kadar çıkan oran, şu sıralar 85 civarında. Bu da gümüşün altın ile makası kapattığına işaret ediyor.
Gelecek 10 yılın yatırımı
Kısa ve orta vadede satış baskısının devam ettiği ons gümüş uzun vade için en iyi yatırım adresleri arasında gösterilmeye devam ediyor. The Morgan Report'un kurucusu David Morgan, gümüşün arzında bir daralma yaşanacağına inanıyor. 10 yıl içinde Morgan, gümüşün en iyi yatırımlarından biri olacağını düşünüyor. David Morgan, endüstriyel tarafın muhtemelen tüm gümüşü absorbe edeceğini söylüyor. Gümüş, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Mart ayının ikinci haftasında ons başına 26.46 dolara ulaştı. Şu an ise bu seviyenin neredeyse yüzde 28 altında. Önemli kayıplara rağmen, The Morgan Report'un kurucusu David Morgan, gümüşün önümüzdeki 10 yıl içinde arzda bir daralma göreceğine inanıyor. Silver Institute tarafından toplanan verilere göre, dünyanın gümüş talebi 2022'de rekor 1.112 milyar onsa ulaşacak. Morgan, "Periyodik tabloda arzı en çok sıkıntı yaşayacak ilk metalin gümüş olması bekleniyor” diyor ve “Belli bir dönemde tüm gümüş endüstriyel kullanıma gidecek. O zaman gümüşten daha iyi bir yatırım düşünemiyorum” diyor. (Dünya)
Hindistan'ın gümüş ithalatının rekor kırması bekleniyor
Gümüşhane’de toplu balık ölümleri
Değerli taşlı gümüş takılar kripto para piyasasına giriyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.