Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye, gümrük işlemlerinde Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyeleri ile Birleşik Krallık, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Ukrayna'nın taraf olduğu "Ortak Transit Rejimi"nde "Yeni Bilgisayarlı Transit Sistemi"nin (NCTS) güncel versiyonunu kullanmaya başladı.
Bu ülkeler, "Eşya Ticaretinde İşlemlerin Basitleştirilmesine İlişkin Sözleşme" hükümleri çerçevesindeki taşımalarda NCTS'yi kullanıyor.
Ülke ihracatında bölgesel olarak en büyük paya sahip Avrupa coğrafyasına yönelik olarak eşyanın "Ortak Transit Rejimi" kapsamında tek bir beyanname ve tek bir teminatla taşınabilmesine imkan sağlayan, ayrıca ulusal transit işlemlerinde de kullanılan NCTS'nin güncel sürümü olan "NCTS Faz 5" devreye girdi.
Ulusal ve ortak transit işlemlerinde kullanılan "NCTS Faz 5", Türkiye gümrüklerinde de uygulamaya alındı.
"NCTS Faz 5" sürümüne geçiş öncesinde tüm paydaşlara yazılı ve görsel materyaller ile gerekli eğitim ve farkındalık faaliyetleri düzenlendi, geçiş öncesinde ilgili ülkeler de dahil tüm tarafların konuyla ilgili bilgilendirilmesi sağlandı.
Uyum sürecinde transit rejimine ilişkin alternatif beyan yöntemlerinin kullanılması sağlanarak işlemlere devam edilebilmesi mümkün kılındı.
Bakanlığın gümrük sistemleri hali hazırda ülke genelinde aktif şekilde çalışıyor. Bu süreçte Bakanlığa intikal ettirilen hususlar titizlikle ele alınırken, Bakanlık ekiplerince tüm paydaşlar nezdinde gerek teknik gerek idari geniş kapsamlı destek sağlanıyor.
Öte yandan, Türkiye'nin ardından Fransa ve Kuzey Makedonya da "NCTS Faz 5" sürümüne geçiş yapacak.
Ticaret Bakanı Bolat, gümrük müdürleriyle bir araya geldi
Gümrüklerde 'yolcu geçişi' için kolaylaştırıcı tedbir
Üç Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü değişti
TOBB Başkanı'ndan Gümrük Birliği çağrısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.