BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGül'ün muhatabı Zahid Bey----

Gül'ün muhatabı Zahid Bey

Gül'ün muhatabı Zahid Bey
19 Temmuz 2010 - 00:35 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Gül’e bağlı olan DDK, RTÜK’ün görevini yeterince yapmadığını belirtip usulsüzlükleri de sıralayan bir rapor hazırladı.

RTÜK ise Zahid Akman’ı görevlendirip, Çankaya’ya ‘’Biz başarılıyız’’ savunması gönderdi. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘’Yetkim olsa görevden alırdım, ne işin var Las Vegas’ta’’ dediği ve adı Deniz Fener yolsuzluğuna karışıp mallarına da tedbir konan RTÜK üyesi Zahid Akman, kurulu savunmakla görevlendirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bağlı olan Devlet Denetleme Kurulu, iki ay önce RTÜK’ün görevini yeterince yapmadığını belirtip, usulsüzlükleri de sıralayan bir rapor hazırlamıştı. Bu raporu inceleyen RTÜK, cevabi savunma için Zahit Akman ile Taha Yücel’i görevlendirdi. DDK’nın 82 maddede sıraladığı eleştiriler, ‘’Biz başarılıyız’’ diyerek cevaplandırıldı ve Çankaya köşküne gönderildi. Cumhurbaşkanlığı DDK raporunda, RTÜK’ün İzmir’de iki villa, İstanbul Kanlıca’da da iki lüks daire satın aldığını, kurul üyelerinin seyahatlerinde aileleriyle birlikte bu villaları kullandıklarını belirtilmişti. Ankara dışında oturan üyelere, hafta sonu ve resmi tatillerde evlerine giderken bile, harcırah ödendiği saptandı. Banka promosyonlarından elde edilen gelirlerin kurum hesabına geçirilmediği, kurul üyelerinin yurtdışına çok sık seyahat edip, yolluk ödemelerinde yüzde 530 artış olduğu da vurgulandı. BÜYÜK SALTANAT RTÜK üyeliği, devlette en prestijli ‘’Memuriyet’’ oldu. Makam arabası, 70 metrekare makam odası, çift sekreter, yurt dışı gezi ve harcırahın yanı sıra, ayda 6 bin lira maaş alan 9 RTÜK üyesine, her ay da 4 bin liraya kadar kira yardımı yapılıyor. DDK bu miktarın bin 500 lirayla sınırlandırılmasını istemişti. RTÜK eski Başkan Zahid Akman, kirası kurumca ödenen ve aylığı 2 bin 600 dolar olan, Bilkent’teki 8 odalı tripleks bir villada oturuyor. RTÜK Başkanına daha önce 3 bin lira, üyelere ise 2 bin lira kira yardımı yapılıyordu. Ancak eski başkan Akman’ın villasının kirasına zam gelip, 3 bin lirayı aşınca, tüm RTÜK üyelerinin kira yardımı, 17 Eylül 2009 günü yapılan RTÜK toplantısındaki karar ile 4 bin liraya yükseltildi. Bu karara üyelerden Mehmet Dadak ve Hülya Alp karşı çıkmıştı. (GAZETEPORT)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)