Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "gaybubet" olarak adlandırılan evlerine yönelik operasyonda yakalanan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık Gülen ve avukatı katıldı.
Mahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak, önceki celse istenilen bazı belgelerin geldiğini belirterek, bu evrakları okudu.
Önceki ifadelerini tekrarlayarak, suçlamaları kabul etmeyen sanık Gülen, ByLock kullanımına ilişkin "ByLock programını telefonuma, çevirilerle alakalı olarak Adnan Öztürk yükledi. Adnan Öztürk dışında kimseyle yazışmadım, görüşmedim ve kimseyi de eklemedim." ifadesini kullandı.
Mahkeme Başkanı Çolak, sanığa, "Tercüme için bağlantı kurdum diyorsun ama içeriklerde hiç tercüme yollamamışsın" dedi.
Başkan'ın sorusuna Gülen, "Yurt dışında olduğum için hatırlamıyorum." yanıtını verdi.
Sanık Gülen'in beyanlarının ardından Cumhuriyet Savcısı Cemalettin Şimşek, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.
"ÖRGÜT TARAFINDAN ÖZEL EĞİTİLDİ"
Savcı Şimşek, Gülen'in Bylock kullandığını, örgütle iltisaklı şirkette sigortalı gösterildiğini ve örgüt elebaşının talimatı üzerine Bank Asya'ya para yatırdığını belirterek, soruşturma ve kovuşturma sırasında elde edilen tüm delilerin sanığın FETÖ üyeliğini gösterdiğini söyledi.
Sanığın FETÖ elebaşının akrabası olduğunu belirten Şimşek, örgütün yurt dışı yapılanmasından sorumlu Adnan Öztürk ile bağlantısının bulunduğunu vurguladı. Şimşek, Selman Gülen'in bu nedenlerden dolayı örgütün yurt dışı yapılanmasında yer alan kişilerden biri olabileceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Sanık Selman Gülen'in telefonunda tespit edilen Bylock'un, 'Selman812' kullanıcı adıyla 24 Ekim 2015'te yüklendiği ve 19 Şubat 2016'ya kadar 137 kez bağlantı sağlandığı tespit edilmiştir. Programa 18 kişiyi eklediği belirlenen sanığın, ByLock'u oldukça yoğun şekilde kullandığı anlaşılmıştır. Örgüt elebaşı Gülen ile akrabalık bağı olmasının yanı sıra firari Adnan Öztürk'le de bağlantısı tespit edilen sanığın örgütsel faaliyetlere katıldığı ve örgüt içinde aktif rol aldığı belirlenmiştir."
Sanık Gülen'in, FETÖ'nün "gaybubet" olarak adlandırılan evlerine yönelik operasyonda yakalandığına işaret eden Şimşek, Selman Gülen'in örgüt tarafından özel eğitildiğini ve bu kapsamda örgütün şirketlerinde çalıştırıldığını söyledi.
Selman Gülen'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediğini bildiren Savcı, sanık Gülen'in 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
Esasa ilişkin mütalaanın ardından söz hakkı verilen sanık Gülen ve avukatı savunma için süre talebinde bulundu.
Mahkeme Başkanı Çolak, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.