BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül'den sağduyu çağrısı----

Gül'den sağduyu çağrısı

Gül'den sağduyu çağrısı
03 Haziran 2013 - 12:49 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Gezi Parkı protestoları için vatandaşa sağduyu çağrısında bulundu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Gezi Parkı'nda başlayıp Türkiye'nin birçok iline yayılan protestolar hakkında açıklama yaptı.
İşte Abdullah Gül'ün o açıklaması;
"Bu çerçeve içerisinde demokrasiler dediğimizde demokrasilerle tabiki seçimlerle halkın iradesi ile herşey ortaya çıkar. Ama demokrasi demek sadece seçim demek de değildir. Seçimlerin dışında da farklı görüşler, farklı durumlar, itirazlar varsa bunların da çeşitli yollarla dile getirilmesinden daha tabi de bir şey olamaz. Barışçı gösteriler de tabi ki bunun bir parçasıdır. Bu anlamda son günlerdeki gelişmeleri bu çerçeve içerisinde görüyorum. Ve şunu da açıklıkla söylemek istiyorum ki, iyi niyetli olarak verilen mesajların da alındığının bilinmesini isterim.
İyi niyetli olarak verilen mesajların hepsi alınmıştır. Bunların muhakkakki günü geldiğinde gereği de yapılacaktır. Zaten bunun işaretini de eminim ki hepiniz görüyorsunuz. Yalnız, bundan sonra artık dikkatli olmak gerektiğine inanıyorum. Hepimizin tecrübeleri şunu göstermektedir ki, maalesef bu tip toplumsal olayların neticesinde illegal örgütler devreye girerler ve onlar esir alırlar ve çok yanlışlara sokarlar. Buna hiç müsaade etmemek gerekir.
Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum ki; herkes sağduyulu olmalı. Kurallara herkes uymalı ve itirazları görüşleri, varsa bunlar barışçı bir şekilde dile getirilmeli ki bunlar getirildi, bundan sonra hiç kimsenin kabul etmeyeceği imajlarımızı zedeleyici davranışlara da hiç müsaade etmemek gerekir.
Şunu da unutmayalım ki, bir ülkenin imajını yapmak kolay değildir. Hepimiz hep beraber Türkiye olarak 10 yıl içerisinde didindik, uğraştık ve Türk ekonomisini, Türkiye'nin imajını içeride ve dışarıda çok üst noktalara taşıdık. Bunun zedelenmesi hiç kimseye fayda getirmez. Hepimize zarar verir. Ülke hepimizindir ve ülkemize sahip çıkmamız gerekir.
Şunun da yine bilinmesini isterim ki, bütün bu son üç dört gün içerisindeki gelişmeler gösteriler, bunlar yapılırken Türkiye'nin demokrasisi de test edilmiştir. Demokratik olmayan hukukun üstünlüğüne inanmayan ülkelerde bu tip gösterilerin nasıl neticelendiğini şöyle bir etrafımızdaki Ortadoğu'daki bazı ülkelerde olup bitenlere bakarsanız oradaki maliyetlerini göreceksiniz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çapulcu03 Haziran 2013 16:41

    devlet adamı dediğin mesaj verir, almaz !

  • kk03 Haziran 2013 14:27

    ozaman alkol yasasını ıade et.gorelım ne anladıgını..

  • Umut03 Haziran 2013 13:09

    Sayın Cumhurbaşkanı, Boşa çağrılar yapacağınıza icraat yapınız. İktidar partisini uyarmalı, yasakçı zihniyetin sonu olmadığıın kendilerine bildirmelisiniz. Eğer biraz olsun samimiyseniz ve AKP şapkasını başınızdan çıkarabilirseniz.

  • ahmet03 Haziran 2013 13:00

    ilk adımı at o zaman... Yasaklarla ilgili yasayı iade et, ne kadar samimisin görelim sayın cumhurbaşkanı...