Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FİNANSGÜNDEM-ÖZEL
1954 yılında 50 milyon lira sermaye ile kurulan ve bugün piyasa değeri 10 milyar liraya ulaşan Vakıfbank'ın patronu artık Vakıflar değil Hazine olacak. Yapılacak hisse devriyle birlikte Vakıflar, sürekli bir gelire sahip olurken, Vakıfbank'ın büyüme hedeflerini daha rahat bir şekilde gerçekleştireceği söyleniyor.
Vakıfbank'ın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait yüzde 58.51 oranındaki hisselerinin Hazine'ye devri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme toplantısında konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, "Ortaklık yapısındaki belirsizliği ortadan kaldırmak istiyoruz. Bankanın cari hissedar yapısı yetersiz, güçlü bir hissedara ihtiyaç var. Vakıflar Genel Müdürlüü'nün ihtiyaaç duyulduğu zamanlarda bankaya koyacak nakdi parası yok. Biz Türkiye'nin en büyük ilk 4 banka arasında olmak için ortaklığımızın düzenlenmesi gerekiyordu. Bu da yapıldı" dedi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen hisselerin Hazine'ye devredilmesinden hem banka yönetiminin hem de Hazine'nin hem de Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün memnun olduğunu söyleyen Süleyman Kalkan, bu devir ile birlikte birçok belirsizliğin ortadan kalktığını söyledi. Kalkan bu konuda şunları söyledi: "Bu devir ile birlikte ortaklık yapısındaki belirsizlik ortadan kalktı. Hukuki stasündeki belirsizlik ortadan kalktı. Bu yapıyı yurtdışındaki yatırımcılara anlatmakta zorlanıyorduk. Hisselerin Hazine devri ile birlikte bu tür belirsizlikler artık yaşanmayacak" dedi.
Bu devir işleminin sadece Banka yönetimi için değil, Vakıflar Genel Müdürlüğü için de iyi olduğunu söyleyen Kalkan, "Vakıflar Genel Müdürlüğünün sürekli ve istikrarlı bir gelir ihtiyacı var. BDDK banka karlarının dağıtılmasına izin vermediği için Vakıflar sadece temettü geliri ile yetinmek zorunda kalıyordu. Hazine'den temin edecekleri para ile Vakıflar da düzenli bir gelire kavuşacak" dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.