BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Güçlü ekonomi’ güçlü demokrasi----

‘Güçlü ekonomi’ güçlü demokrasi

‘Güçlü ekonomi’ güçlü demokrasi
09 Ekim 2016 - 07:49 www.finansgundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, dünya genelinde jeopolitik, ekonomik ve toplumsal sorunların iç içe geçtiği, belirsizlik ve istikrarsızlığın hakim olduğu zorlu bir dönemin yaşandığına işaret etti.

Koç Topluluğu’nun bayilerini bir araya getirdiği geleneksel ‘Anadolu Buluşmaları’nın 25’incisinde, Bursa’da konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, dünya genelinde jeopolitik, ekonomik ve toplumsal sorunların iç içe geçtiği, belirsizlik ve istikrarsızlığın hakim olduğu zorlu bir dönemin yaşandığına işaret etti.

Koç, refah ve istikrar için kalkınma, demokrasi, insan hakları ve barışın şart olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti: “Bunlardan biri olmadan diğeri de olmuyor. Bahsettiğim bu gelişmelerin üzerine, 15 Temmuz gecesi demokrasimize, birliğimize ve kardeşliğimize kast eden bir darbe girişimine tanık olduk. Bu kabul edilemez darbe girişiminin ardından sağduyunun, birliğin ve beraberliğin galip gelmesini çok önemli buluyorum. Toplumsal ve siyasi barış ortamının, ülkemizde demokratik standartların yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve kalıcı toplumsal barışın inşası yolunda çok büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum. Bu zor dönemde ülkemiz iş dünyası da çok iyi bir sınav verdi. Güçlü bir ekonominin ancak güçlü bir demokraside var olabileceğine olan inancını net bir şekilde ortaya koydu.”

‘Başkasına ipotek...’
Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girme idealinden vazgeçilmemesinin son derece önemli olduğunu belirten Koç, şunları söyledi: “15 Temmuz’da yaşadığımız acı tecrübeleri bir daha yaşamamak için, aklını ve vicdanını başkasına ipotek etmeyen, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle, ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur. Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmanın önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Çağdaşlaşma, çağı yakalamak ancak akılcı ve istikrarlı bir eğitim sistemiyle mümkün olabilir.”
‘30 milyar TL’ yatırım yaptık
Yeni yatırımlara devam ettiklerini anlatan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, kalkınmada itici güç olmaya gayret gösterdiklerini anlatarak, şunları kaydetti: “Topluluğumuzun yarattığı kombine ciro, Türkiye milli gelirinin yüzde 7’sine eş değerdir. Şirketlerimiz, ülkemiz ihracatının yüzde 9’unu gerçekleştirmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında yaşanan ekonomik ve siyasi dalgalanmalara rağmen, Topluluğumuz son 5 yılda 30 milyar TL’ye ulaşan yatırım yaptı.”
Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, grup şirketlerinin yurtiçinde ve yurtdışında başarıları ve itibarlarını daha da artırdıklarını anlattı.
Çakıroğlu, tüm işlerde kuralların tekrar yazıldığını ifade ederek, “Marka, tasarım, kalite ve Ar-Ge’ye odaklanmamız kritik önem taşıyor. Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan, özel sektör harcamasının yaklaşık yüzde 13’ünü gerçekleştiren ve en çok patent başvurusu yapan topluluğuz. Türkiye’de dijital dönüşüme de liderlik etmeyi ve ülkemizin geleceğine değer katmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)