BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGS'lı Hakan Ateş de Fener tahvili almış----

GS'lı Hakan Ateş de Fener tahvili almış

GS'lı Hakan Ateş de Fener tahvili almış
13 Mart 2012 - 14:01 www.finansgundem.com

Fenerbahçe’nin geçen hafta yapılan 100 milyon TL’lik tahvil ihracına 10 bin 973 yatırımcı katıldı.

Fenerbahçe’nin geçen hafta yapılan 100 milyon TL’lik tahvil ihracına 10 bin 973 yatırımcı katıldı. Tahvil ihracına aracılık eden Deniz Yatırım’ı da bünyesinde bulunduran Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, “Fener tahvilleri iyi bir getiri sunuyor. Tahvil alanlar arasında Galatasaraylı işadamları da başka takım futbolcuları da var” dedi.
Deniz Yatırım’ın liderliğinde yapılan ihraçta Fenerbahçe 100 milyon TL’lik tahvil satışı gerçekleştirdi. Türkiye’de bir futbol kulübünün gerçekleştirdiği ilk tahvil ihracına yatırımcılardan 101 milyon 220 bin TL’lik teklif geldi. İlk olarak 50 milyon TL olarak planlanan borçlanma miktarı yüksek talep nedeniyle 100 milyon TL’ye çıktı. Yurtiçinden 10 bin 952 bireysel, 21 de kurumsal yatırımcı Fener tahvili aldı.
Yatırımcılardan gelen yoğun ilgiyi hatırlatmamın ardından Hakan Ateş, tahvil ihracının oldukça başarılı geçtiğini belirterek “Türk futboluna en fazla hizmet eden finans kuruluşlarının başında geliyoruz. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un halka arzlarını yaptık. Taraftarlara özel kredi kartları çıkardık. Kredi ilişkilerimiz oldu. Fenerbahçe’nin tahvil ihracını başarıyla tamamladık” dedi.
Fenerbahçe’nin ihraç edilen 2 yıl vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli tahvilleri yatırımcıya Hazine faizinden yüzde 3.5-4 civarında daha yüksek bir getiri vaadediyordu. Kesinleşen rakamlara göre, ek getiri oranı yüzde 3.5 olarak belirlendi. Başka bir ifadeyle ilk kupon ödeme dönemine ilişkin getiri oranı yıllık bileşik yüzde 13.07 oldu.
Toplam 10 bin 973 bireysel ve kurumsal yatırımcının profiliyle ilgili “Bu yatırımcıların büyük bölümü Fenerbahçe taraftarı mıydı?” soruma ise Hakan Ateş şu yanıtı verdi: “Hayır. Fenerbahçeli yatırımcıların dışında başka takımı tutanlar da bu tahvilleri aldı. Fenerbahçe tahvillerini alanlar arasında Galatasaraylı işadamları da bulunuyor.”
Ateş, Fenerbahçe tahvili alan başka takımlarda oynayan futbolcuların da olduğu bilgisini verdi. Koyu bir Galatasaray taraftarı olan Hakan Ateş, kendisinin de Fenerbahçe tahvili aldığını söyledi ancak hangi işadamı ve futbolcuların Fenerbahçe tahvili aldığı konusunda tam anlamıyla ser verdi sır vermedi...
Cimbom da tahvil ihracına hazırlanıyor
Fenerbahçe’nin tahvil ihracını başarıyla tamamlaması diğer futbol kulüplerine de örnek olacağa benziyor. Cumartesi günü ezeli rakibi Fenerbahçe ile yapacağı derbiye hazırlanan Galatasaray’ın tahvil ihracı konusunu gündemine aldığı söyleniyor. Adının açıklanmasını istemeyen konuya yakın bir kaynağım, “Fenerbahçe’nin tahvil ihracı diğer kulüplere örnek olacak. Artık kulüplerin mali yapıları ön plana çıkıyor. Galatasaray sermaye artırımı ile mali yapısını güçlendirmek istiyor. Tahvil ihracı da yine gündemde” dedi.
Geçtiğimiz haftalarda sermayesini yüzde 9.900 gibi rekor bir düzeyde bedelli artırma kararı alan Galatasaray, bu artırımı geçici olarak iptal etmişti. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ise konuyla ilgili olarak, bedelli sermaye artırımında, eski orandan vazgeçmediklerini, yöntemin değiştiğini söylemişti. Galatasaray sermayesini 2 milyon 788 bin liradan 278 milyon 808 bin liraya bedelli artırımla yükseltme kararı almıştı.
Ufuk Korcan/Vatan

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)