BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yön yukarı----

Gram altında yön yukarı

Gram altında yön yukarı
16 Şubat 2022 - 11:32 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 813 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.334 lira, Cumhuriyet altını 5.449 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 azalışla 811 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 813 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.334 lira, Cumhuriyet altını da 5.449 liradan satılıyor.

Jeopolitik risklerdeki artışla, dün 1.880 dolarla yaklaşık 8 ayın en yüksek seviyesini test eden altının ons fiyatı, yapılan açıklamaların Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyonu kısmen yatıştırmasıyla düşüşe geçti. Ons altın, dün yüzde 1 azalışla 1.853 dolardan kapanış yapmasının ardından, şu dakikalarda yüzde 0,1 artışla 1.855 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, dün Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi azaltan açıklamaların ardından risk iştahının arttığını ve emtia fiyatlarında düşüş yaşandığı anımsatarak, bugün piyasaların sakin bir seyir izlediğini kaydetti.

Yatırımcıların bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ocak ayına ilişkin toplantı tutanaklarına odaklandığını dile getiren analistler, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin haber akışının da yakından izlenmeye devam edileceğini bildirdi.

Analistler, bugünün veri gündeminde Avro Bölgesi ve ABD'de sanayi üretiminin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.840 doların destek, 1.870 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Jeopolitik gelişmeler ile birlikte altın fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareketlenmeler ile birlikte fiyatlar 8 ayın zirvelerini görmüştü. Bu hareketlenmeler ile birlikte 1880 seviyelerini test eden altın buralardan itibaren bir miktar gevşemeler gerçekleştirdi. Dün Rusya’nın bazı birliklerini Ukrayna sınırından çekeceğini açıklaması ile birlikte jeopolitik gerilim bir miktar azaldı ve azalan gerilim altın fiyatlarında bir miktar gevşeme hareketleri yaşanmasına neden oldu. Diğer yandan ABD Başkanı Biden; Rus askeri birimlerinin ana üslerine döndüğünü henüz teyit etmediklerini, Rusların halen tehdit edici bir konumda olduklarını belirtti. Bu sebeple bu konuda gelecek açıklamalar fiyatlamalar üzerinde sert hareketler yaşanmasına neden olabilir. Yeni günde piyasalar 16:30’da ABD kanadından gelecek olan Perakende Satışlar ve 22:00’da açıklanacak olan FOMC toplantı tutanaklarını takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1865 – 1877 - 1890 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1850 – 1830 - 1815 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi

A1 Capital bülteninde, 'Ons/Altın’da 1877 direncinin test edilmesi sonrasında dün kar satışları etkil oldu ve %0.99 oranında geri çekilme ile 1853.44$ seviyesinden kapanış gerekleşti. Kısa vadeli hareketler açısından 1834 seviyesini ilk önemli destek olarak takip edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde direnç konumunda olan bu desteğin üzerinde tutunmaçaası görebiliriz. Ancak 1834$ seviyesinin kırılması Ons/altın’da geri çekilmeyi hızlandıracaktır.

Gram altın dün kar satışları etkili oldu ve %0.88 oranından değer kaybı ile 810.98TL seviyesinden gün tamamlandı. 811-810 TL bandı kısa vade açısında ilk önemli destekler olarak görülüyor. Son günlerde etkili olan yükseliş trendinin alt bandı konumunda olan bu desteklerin kırılması gevşeme eilimi hılandıracaktır. Göstergelern zayıflıyor olması geri çekilmenin hızlanabileceği gösteriyor. 801 ve 789 seviyeleri alt destekler olarak takip edilebilir. 839 seviyesini ise olası tepki denemelerinde ilk direnç olarak verebiliriz' denildi.

Vakıf Yatırım Stratejik bülteninde,'Ons altın dar bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Dün açıklanan FED kararının ardından ilk aşamada dalgalanma görülse de yatay seyir sürüyor. 1.790-1.810 olası yukarı hareketlerde direnç olarak izlediğimiz seviyeler iken, aşağıda 1.760 seviyesini kısa vadeli görünümde ana destek olarak takip ediyoruz. 1.760 altına gelinmedikçe bir süre dalgalanmanın devamı beklenebilir.' denildi.

Rusya'nın çekilme açıklaması sonrası altın düşüşte

 

Çin’de altın satışı yüzde 12 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)