BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler S&P'nin Türkiye kararında: Not artışı olacak mı?----

Gözler S&P'nin Türkiye kararında: Not artışı olacak mı?

Gözler S&P'nin Türkiye kararında: Not artışı olacak mı?
03 Mayıs 2024 - 15:20 www.finansgundem.com

Gözler S&P Global'in Türkiye değerlendirmesinde, ekonomistlerin çoğu not artırımı bekliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global'in Türkiye'nin kredi görünümüne ilişkin raporunu bugün geç saatlerde açıklaması bekleniyor. Ekonomistler, S&P Global'in Türkiye'nin kredi notunda yukarı yönlü revizyona gideceğini öngörüyorlar.

Foreks Haber'in 8 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, S&P Global'in planlanmış değerlendirmesinde Türkiye'nin "B" olan kredi notunun "B+"ya yükseltmesi, "pozitif" olan görünümü ise sabit tutması bekleniyor.

Ankete katılım sağlayan 8 ekonomistin 8'i görünümün "pozitif" olarak korunmasını beklerken, 7'si kredi notunun "B"den "B+"ya yükseltilmesini, 1'i ise notun "B" olarak bırakılmasını bekliyor.

Ankete Spinn Danışmanlık, Pariterium Danışmanlık, Global Menkul, Ahlatcı Yatırım, Yatırım Finansman, InvestAZ Yatırım, Sagam Danışmanlık ve Fiba Portföy katıldı.

S&P Global, en son 1 Aralık 2023 tarihinde "durağan" olan görünümü "pozitif"e yükseltirken, "B" olan kredi notunu korumuştu.

S&P Global'in 2024 takviminde 3 Mayıs 2024 Cuma günü Türkiye ile ilgili bir değerlendirmesi bulunuyor. S&P Global, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Raporun açıklanması durumunda, değerlendirmenin Cuma günü TSİ 23.00'ten sonra gelmesi bekleniyor.

(Yabancı para cinsinden kredi notları)

Scope, Türkiye'nin kredi notunu revize etti

 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

 

Türkiye'nin kredi notunda pozitif beklenti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)