BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGözler Kabine toplantısında! Emekli düzenlemesi masada----

Gözler Kabine toplantısında! Emekli düzenlemesi masada

Gözler Kabine toplantısında! Emekli düzenlemesi masada
14 Temmuz 2024 - 14:57 www.finansgundem.com

Kabine, salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Erdoğan'a sunulacak.

Milyonlarca emeklinin gözü, 16 Temmuz Salı günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine'de olacak. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Nihai kararın verilmesinin ardından zam oranı ve kapsamı netleşecek.

Emekli düzenlemesi masada

Habertürk'te yer alan habere göre, en merak edilen başlık ise en düşük emekli aylığını artırmaya yönelik çalışma. Zam miktarı ne kadar olacak, kök aylık mı artacak, hazine desteği mi devam edecek? Nihai karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra verilecek. Zammın kapsam ve oranının netleşmesiyle, yasa değişikliği için harekete geçilecek. Düzenlemenin zamdan yararlan-a-mayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

Fahiş fiyatla mücadele değerlendirilecek

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirveyi görmesi sonrası haziran ayında ibre aşağı döndü. Yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak açıklandı. Son veriler ışığında; enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele değerlendirilecek. Alınabilecek ek tedbirler görüşülecek.

NATO Zirvesi kapsamında Türkiye’nin temasları görüşülecek

NATO'nun 75. yıl zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da birçok devlet ve hükümet başkanıyla da temas yürüttü. O temasların çıktılarını kabinesiyle değerlendirecek. Suriye ile normalleşme sürecinin de ele alınması beklenirken, olası Erdoğan-Esad buluşmasıyla ilgili son durum da görüşülecek.

Terörle mücadele operasyonları

Yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da masada olacak. Alınan kararları, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

2025’te emekli olanlar daha az maaş alacak2025’te emekli olanlar daha az maaş alacak

 

Emekli maaşına zam için tarih verildiEmekli maaşına zam için tarih verildi

 

Destici: En düşük emekli maaşı 21 bin liranın üzerinde olmalıDestici: En düşük emekli maaşı 21 bin liranın üzerinde olmalı

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.15 Temmuz 2024 14:10

    ARTIŞ 3-4 BİN TL OLURSA KİRADA OTURANLARIN KİRA ARTIŞINA YETMEZ EN DÜŞÜK TABAN/KÖK EMEKLİ AYLIĞI 25 BİN TL OLMALIDIR

  • Cafer15 Temmuz 2024 12:58

    Aylardır günlerdir emekli düzenlemesini bir türlü düzenleyemediler atomu parcalıyorlar düzelecek bir şeyde yok hem beceriksizler hemde çapsız insanlar bunlardan hicbirşey olmaz kesin olan sonunda hiçbir şey cıkmaz

  • Ali 15 Temmuz 2024 12:38

    Yahu emekli maasina cumhurbaskani mi karar verir ne gunlere kaldik.

  • Samet İnceoğu14 Temmuz 2024 20:42

    Sadece en düşük seviyeden maaş alanların emekli maaşlarını artırmak emekliler arasında ayrım yaratır. Çok çalışıp çok prim ödeyen ve en yüksekten prim ödeyenlerle en az günle emekli olup en az prim ödeyenleri karşı karşıya geti3i3. Bu dueum adaletsizlik yaratır. Soğru olan şudur: İlave bie zam yapılacaksa tüm emeklilere ORANSAL BAZDA zam yapılmalıdır.

  • Boş gündem14 Temmuz 2024 15:44

    Bu düzenlemeden hiçbirşey çıkmaz herzamanki palavradan işler emeklinin işi bunlara kaldıysa çoktan hapı yutmuş