Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bloomberg’ün ekonomistler arasında yaptığı ankete göre, Fed yetkililleri faizlerin aralık ayına dek yüzde 4’e ulaşmasını ve 2023 boyunca yüksek seviyelerde kalmasını işaret eden daha şahin bir duruşun sinyallerini verecekler.
Ankete göre politika yapıcılar Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) sonrasında faizleri art arda üçüncü kez 75 baz puan artıracaklar. Böyle bir karar alınması durumunda ABD’de politika faizi aralığı yüzde 3 ila 3,25 arasına yükselmiş olacak.
Fed’in toplantı sonrasında yayımlayacağı tahminlerde faiz aralığının üst sınırının yılsonuna dek yüzde 4 seviyesine çıkması ve 2024’te yüzde 3,6’ya geri çekilmeden önce 2023 yılında daha da yükseltilmesi bekleniyor.
Söz konusu değişiklik haziran ayındaki Fed tahminlerine kıyasla büyük bir yükseliş gerçekleştiği anlamına gelirken ağustos ayında çekirdek enflasyondaki büyümenin beklenenden daha yüksek gelmesinden sonra enflasyona karşı daha sert bir mücadele yapılması gerektiğini yansıtıyor. 45 ekonomistin katıldığı anket 9-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.
"Zayıf veriler enflasyonla mücadeleyi erken bitirmek için yeterli değil"
Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının enflasyonu hedef seviye olan yüzde 2’ye geri döndürme konusunda güçlü bir şekilde kararlı olduğunu ve gelen zayıf ekonomik verilerin mücadeleyi zamanından önce durdurmaları için yeterli olmayacağını söyledi.
Salı günkü enflasyon verileri, enflasyonun altında yatan ölçülerin beklenenden fazla arttığını gösterirken daha agresif bir karar için öne sürülen nedenlerin güçlenmesini sağladı.
“Ağustos ayı enflasyon verisinin Fed’in sorumluluklarına daha fazla aciliyet yüklemesiyle reel enflasyon rakamları aşağı gelene dek Fed’in faiz artışlarına devam etmesini bekliyoruz” diyen Nomura Securities Kıdemli ABD Ekonomisti Robert Dent, “Enflasyon ne kadar yüksek kalırsa ücret fiyat sarmalıyla ilgili veya enflasyon beklentilerinin çıpasız hale geleceğine dair endişeler de o kadar artacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Bloomberg ABD Başekonomisti Anna Wong da noktasal grafiğinin 2023’te daha yüksek bir terminal oranı gösterdiğini belirterek Haziran’da yüzde 3,8 olarak tahmin edilen seviyenin yüzde 4,2’ye çıkacağını düşündüklerini söyledi.
Wong, 2024’te oranlarda düşüşün de Haziran’da öngörüldüğü kadar sert olmayacağını ve yüzde 3,4 olarak tahmin edilen oranın yüzde 3,8-4 civarına çekileceğini düşündüklerini söyledi.
Mobius: FED faizleri yüzde 9’a çıkarmalı
Klasik borsa mottosu yenilendi: FED’le savaşmayın
Rusya Merkez Bankası Faiz indirimine devam etti
ABD eski Hazine Bakanı: Faiz %4,3'ün üzerine çıkabilir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.