BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman'dan BoE analizi: Rahatlığımızı koruyoruz----

Goldman'dan BoE analizi: Rahatlığımızı koruyoruz

Goldman'dan BoE analizi: Rahatlığımızı koruyoruz
22 Ekim 2024 - 07:54 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, "Art arda 0,25 puanlık indirim tahminimiz konusunda rahatlığımızı koruyoruz ve nihai 'Bank rate' tahminimizi Kasım 2025'te %2,75'e (Eylül 2025'te %3'ten), özellikle de mevcut piyasa fiyatlamasının altına düşürüyoruz" dedi.

ABD'li yatırım bankası, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) önümüzdeki dokuz toplantısının her birinde borçlanma maliyetini indirmesinin ardından faiz oranlarının önümüzdeki sonbaharda %2.75'e düşeceğini öngördü.

Goldman Sachs ekonomistleri, hükümetin %2'lik enflasyon hedefine ulaşılmasıyla tutarlı olan uzun vadeli faiz oranları seviyesine ilişkin değerlendirmelerine göre, piyasaların BoE'in dokuz kişilik para politikası komitesinin (PPK) hareketlerinin olası kapsamını hafife aldığını söyledi.

ABD'li kredi kuruluşu bir araştırma notunda, "Bulgularımız, BoE politika faizinin 'Bank rate'
önemli ölçüde kısıtlayıcı olmaya devam ettiğini gösteriyor ve - hızla düşen enflasyon ve güvercin PPK yorumlarıyla birlikte - İngiltere Merkez Bankası'nın nihayetinde faizleri fiyatlanandan daha fazla düşüreceği görüşümüzü güçlendiriyor" dedi.

Goldman Sachs, "Art arda 0,25 puanlık indirim tahminimiz konusunda rahatlığımızı koruyoruz ve nihai 'Bank rate' tahminimizi Kasım 2025'te %2,75'e (Eylül 2025'te %3'ten), özellikle de mevcut piyasa fiyatlamasının altına düşürüyoruz" dedi.

Finansal piyasalar, BoE'ın önümüzdeki ay Faiz oranlarını %5'ten %4,75'e düşürme olasılığının %98 olduğunu ve borçlanma maliyetlerinin Kasım 2025'e kadar %3,75 ya da daha düşük bir seviyeye inmeye devam edeceğini düşünüyor.

Goldman Sachs'tan 'Çin MB' beklentisiGoldman Sachs'tan 'Çin MB' beklentisi

 

Goldman Sachs, Fed'den 2 kez faiz indirimi bekliyorGoldman Sachs, Fed'den 2 kez faiz indirimi bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)