Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Siber saldırılar, e-posta hesaplarının hacklenmesi, şifrelerin ele geçirilmesi internette başımıza gelmesini isteyeceğimiz en son şeyler. Teknoloji firmaları da sık sık güvenlik konusunda eleştirilseler de yeni önlemler alarak kullanıcılarını sanal tehlikelere karşı korumaya çalışıyorlar.
Son olarak Google, güvenlik için birçok Gmail hesabını silmeye başlayacağını duyurdu.
Google, 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek bir siber güvenlik girişimi olarak etkin olmayan Gmail hesaplarını silmeyi planlıyor.
Teknoloji devinin bu hamlesiyle beraber, kullanıcıların Drive, Dokümanlar ve Fotoğraflar gibi Google Workspace uygulamaları da dahil olmak üzere, iki yıl boyunca hiç kullanılmamış olan tüm hesaplar silinebilir.
Google’ın bu güvenlik önlemini almasındaki en büyük neden ise eski hesapların saldırılara açık olabileceği ihtimali. Çünkü unutulmuş veya kullanılmayan hesaplar genellikle ele geçirilmiş, iki faktörlü kimlik doğrulaması kurulmamış eski veya yeniden kullanılmış şifrelere dayanıyor ve kullanıcı tarafından daha az güvenlik kontrolüne sahip.
Google Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ruth Kricheli, mayıs ayında yazdığı bir blog yazısında şirketin kullanıcıları spam, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden korumak için teknoloji ve araçlara yatırım yaptığını belirtmişti.
OKUL VE İŞ HESAPLARI ETKİLENMEYECEK
Mayıs ayında bu hamleyi açıklayan Kricheli’ye göre, güncellenen politika yalnızca kişisel hesapları etkileyecek ve okul veya iş hesapları için bu durum geçerli olmayacak.
Hesapların silineceği ile ilgili duyurunun yapılmasından bu yana, aktif olmayan hesaplara çok sayıda bildirim ve e-posta gönderildi.
Kricheli, silinme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerinden endişe duyan kullanıcılar için Google hesabını aktif tutmanın en basit yolunun en az iki yılda bir oturum açmak olduğunu söyledi: “Yakın zamanda Google hesabınızda veya hizmetlerimizden birinde oturum açtıysanız hesabınız etkin kabul edilir ve silinmez.”
Kricheli’ye göre e-posta okumak veya göndermek, Google Drive’ı kullanmak, YouTube videosu izlemek, Google Play Store’dan uygulama indirmek, üçüncü taraf bir hizmette oturum açmak için Google’ı kullanmak veya yalnızca Google Arama’yı kullanmak gibi eylemlerin tümü etkinlik olarak sayılıyor.
Google hesaplarının aktif kalmasını isteyen kullanıcıların 16 gün içinde giriş yapmaları ve hatta iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmeleri öneriliyor.
Türk yöneticinin Google zaferi: 1 milyon dolar tazminat alacak!
Google CEO'su "antitröst" davasında ifade verdi
Google'a güvendi, canından oldu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.