BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG.Kıbrıs'a Ortodoks desteği----

G.Kıbrıs'a Ortodoks desteği

G.Kıbrıs'a Ortodoks desteği
20 Mart 2013 - 13:48 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs'ta Ortodoks Kilisesi mal varlıklarını hükümetin emrine vermeye hazırlanıyor

Bankacılık sektörünün, Yunan devlet tahvillerine yaptığı geri dönmeyen yüklü yatırımlar nedeniyle uğradığı zararlar yüzünden sıkıntılı günler yaşayan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) Ortodoks Kilisesi'nden destek geldi.
Güney Kıbrıs Ortodoks Kilisesi'nin başı Başpiskopos 2. Hrisostomos, Kilise'nin mal varlıklarını hükümetin emrine vermeye hazır olduğunu belirtti.
GKRY lideri Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Hrisostomos, Kilise'nin mal varlıklarını, devlet tahvillerine yatırım yapmak amacıyla ipotek etme arzusunda olduğunu duyurdu.
Hrisostomos, ''Kilise'nin serveti hükümetin emrine amadedir'' diye konuştu.
Kıbrıs Rum Kesimindeki bir banka ile bira fabrikasında hisselleri ve mülkleri bulunan Güney Kıbrıs Ortodoks Kilisesi'nin hatırı sayılır bir serveti bulunuyor.
AB, iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya kalan GKRY'yi kurtarmak amacıyla, 8-10 milyar avroluk kısmı bankalara sermaye takviyesi olarak, geri kalanı da borç ödemelerinde kullanılmak üzere, ekonomisinin büyüklüğü 17,3 milyar dolar (yaklaşık 31,5 milyar TL) olan GKRY için 17 milyar avroluk (yaklaşık 40 miyar TL) kurtarma paketi önermişti.
Ancak AB, bu yardım paketi karşılığında Kıbrıs Rum kesimindeki banka mevduatlarından yüzde 10 vergi alınması şartını getirmişti. Sözkonusu şartın açıklanması üzerine, halkın bankadaki mevduatlarını çekmek amacıyla bankalara hücum etmesi nedeniyle Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki bankalar tüm işlemlerini durdurarak şubelerini kapatmak zorunda kalmıştı. AB'nin önerdiği yardım paketi ise, halktan gelen şiddetli tepkiler üzerine GKRY parlamentosunca dün reddedilmişti.
Gözlemciler, Kıbrıs Rum kesiminde 3 günden beri kapalı olan bankaların gelecek haftaya kadar açılmayacağı beklentisinin yüksek olduğuna işaret ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)