Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Genellikle girişimciler ve küçük işletme sahipleri başarılı bir şirket kurduklarında, günlük iş akışı şirket sahiplerinin önemli yatırım kararlarına odaklanmasının önüne geçebiliyor. Bir şirket kurmak, her şeyin tamamlandığı anlamına gelmiyor. Bu nedenle şirket sahiplerinin hedeflerini göz önünde bulundurarak hem gelecekleri hem de şirketleri için kilit yatırım kararları almaları gerekiyor.
1. Kendinize yatırım yapın
Bir şirket kurduğunuzda şirketle ilgili tüm işler nedeniyle en önemli yatırım gözden kaçabiliyor. Şirket sahipleri her şeyden önce kendilerine yatırım yapmalı. Bu yatırım eğitim, kişisel gelişim ya da seyahat ile sağlık olabilir. Şirket sahiplerinin kendine yapabileceği bir başka yatırım da, kendilerine zaman ayırmak. Bu şekilde dengeli, sağlıklı ve mutlu bir hayata sahip olarak şirketin geleceği için olumlu bir adım atabilirler.
2. Şirketinizin yatırıma ihtiyacı var
Genellikle küçük işletme sahipleri ya da girişimciler karlarını maksimize etmeye odaklanıyor. Ancak şirketlerin gelir ya da karlara değil, maliyetlere de odaklanması gerekiyor. Forbes’un haberine göre yeni bir yazılıma yatırım yapmak daha fazla işlem anlamına gelebilir ya da bir çalışanın önemli bir işi yaptığı süreyi azaltabilir. Şirketinizde yatırımlarınızdan en yüksek getiriyi sağlayamıyorsanız, bir adım geri çekilerek şirketinizi nasıl daha iyi yönetebileceğinizi düşünebilirsiniz.
3. Vergi uzmanı dostunuzdur
Başarılı bir girişimci ya da küçük işletme sahibiyseniz, en büyük kişisel giderinizin gelir vergileri olduğunu fark edeceksiniz. Girişimciler ödedikleri vergiyi düşürmek için seçenekleri değerlendirerek genellikle, şirketlerinin faaliyet biçiminde küçük değişiklikler yaparak net gelirlerini %10 ila %50 oranında artırabiliyor. Artan nakit akışı, doğru yatırım kararıyla geleceğinizi önemli oranda etkileyebilir.
4. Emlak yatırımlarıyla çeşitlilik sağlayın
Şirketiniz başarılı olabilir ve güçlü bir nakit akışınız olabilir ve iyi para kazanıyor olabilirsiniz. Ancak nakit akışını emlak yatırımlarıyla da artırma şansınız var. Emlak portföylerine odaklanan bazı girişimciler ek olarak yıllık 250 bin dolar nakit akışı elde edebiliyor. Aynı anda emlak yatırımları zaman içinde değer kazanıyor. Küçük ofis binaları, daireler ve depolar gelir yaratan bir emlak portföyünde yer alabiliyor.
5. Borsa yatırımlarınızı artırın
Doğru araştırmayı yaparak ve piyasaları, trendleri ve şirketleri analiz ederek kazandığınız parayı riske atmadan borsa yatırımlarına yönelin. Üç ila dört kapsamlı endeks temelli borsa yatırım fonuna yatırım yaparak paranızı değerlendirin. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, borsaların yükseliş gösterdiği yılların sayısı, düşüş görülen yıllardan daha fazla. Örneğin ABD’de S&P 500 endeksi geçtiğimiz 50 yılın 40 yılında yükseliş gösterdi ve yıllık ortalama %10,9 getiri sağladı.
Musk'ın şirketi Tesla'ya rekor ceza!
Gelişen piyasalara 29,8 milyarlık giriş
Geleceğin ekonomik felaketi eşitsizlik
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.