<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGirişimciler bu fuarı kaçırmayın----

Girişimciler bu fuarı kaçırmayın

Girişimciler bu fuarı kaçırmayın
08 Ekim 2018 - 14:56 www.finansingundemi.com

“Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı” 11-14 Ekim 2018’de, CNR Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

Medyafors Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem, “Konsept fuarcılıkta öncüyüz. 16’ıncısı düzenlediğimiz fuarımız bunun en güzel örneğini oluşturuyor. Fuar, franchise sektörünün göz bebeği olarak görülüyor” dedi.

Özhan Erem sözlerine şöyle dvam etti:

"Medyafors Fuarcılık, sadece fuar düzenleyip bir kenara çekilen bir firma değil. Yıl boyunca girişim ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor. Örneğin Para Dergisi ile ulusal pazara dağıtılan “Bayimolurmusun dergisi, bir girişim rehberine dönüştü. Medyafors Fuarcılık’ın uzman kadroları tarafından hazırlanan “Bayim Olur musun Gazetesi”, yatırımcı şirketlerin refarans kaynağı haline geldi. bayimolurmusun.com.tr portalı ise 30 bin yatırımcı üyesiyle dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Portal, kendi işini kurmak isteyenlerin ya da franchise vermek isteyen firmalarla ilgili gen güncel bilgileri yayınlıyor. Portal da Türkiye’de ilklere imza atacak özelliklere sahip.bu grubun önemli projeleri arasındadır.”

11-14 Ekim 2018’de, CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek “Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı” ile ilgili görüşlerini paylaşan  Medyafors Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem soruları yanıtladı.

- Medyafors Fuarcılık olarak Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’nın 16’ncısını   düzenleyeceksiniz, 2018 Bayim Olur musun Franchising Fuarı hedefleriniz nelerdir? Fuar ile ilgili gelişmeler nelerdir?

- Medyafors Fuarcılık Organizasyonu, UFRAD iş birliği ve Coldwell Banker Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek 16.Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, bu yıl 11-14 Ekim tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Fuar kapsamında franchise ve bayilik ile büyümek isteyen, yeni iş ortakları arayan yerli ve yabancı markaları girişimci ve yatırımcılarla bir araya getiriyoruz. Fuarda bu yıl 2.kez Tedarikçi Özel Bölümü’nde franchising sektörüne mal/hizmet sağlayan tedarikçiler ile markaları katılımcı olarak buluşturacağız. 2018 bizim için yurt içinde olduğu kadar yurt dışı çalışmalarımıza da ağırlık vereceğimiz bir yıl olacak. Avrupa Franchise Federasyonu (EFF) toplantısı Ekim 2018 tarihinde UFRAD ve Medyafors ev sahipliğinde İstanbul’da, fuar ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.
Avrupa Franchise Federasyonuna üye olan ülkeler Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Almanya, Avusturya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık toplantılar kapsamında Türk markalarıyla buluşacak. Bu buluşmanın Avrupa’ya açılma hedefi olan Türk markaları adına çok önemli bir toplantı olacağına inanıyorum.
Fuar, her geçen yıl markaların büyüyerek zincirleşmesine fayda sağlarken, aynı zamanda Türk markalarının uluslararası arenada boy gösterebilmesine olanak sağlıyor. Medyafors Fuarcılık olarak 2018 yılında da yerli ve yabancı pek çok markayı girişimci adaylarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Amacımız,  ülkemizde franchise modelinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.

-Bayim Olur musun fuarına bu sene kaç marka ve ziyaretçinin katılması bekleniyor? Bu fuarın markalar ve girişimciler için önemi konusunda neler söylemek istersiniz?

-Fuar her geçen yıl katılımcısı ve ziyaretçisi ile büyüyerek önemli başarılara imza atıyor. Bayim Olur musun Franchising Fuar’ının m2 büyüklüğü, katılımcı sayısı ve ziyaretçi sayısı ile Dünya franchise fuarları arasında artık zirve yarışında önemli bir noktada. 50 milyar dolarlık pazar.. Yüzlerce yerli ve yabancı marka.. Veri tabanımızda kayıtlı 30 bin yatırımcı...45 ülke..74 farklı sektör.. İş bağlantıları, network, fuar sayesinde büyüyen markalar, kendi işinin patronu olan binlerce kişi.. Fuar, her geçen yıl büyüyerek Türk ekonomisine daha çok fayda sağlarken, tüm dünyadan gelen katılımcı ve ziyaretçisiyle Türkiye’de var olan markalarının uluslararası arenada boy gösterebilmesine olanak sağlıyor.
Bu yıl hedefimiz 4 gün sürecek organizasyonda daha büyük metrekarede daha fazla katılımcı ile; marka üst düzey yöneticileri, iş kurmak, işini büyütmek isteyen girişimci ve yatırımcılardan oluşan 40 bine yakın ziyaretçiyi ve yine yüzlerce markayı ağırlamak. Fuarlar çok önemli bir pazarlama platformu. Bizim fuarımızın diğer fuarlardan ayrıldığı çok önemli bir nokta var ki oda ölçülebilir olması. Dolayısıyla Bayim Olur musun fuarına katılmaları için franchise veren katılımcı markaların, burada franchise ve bayilik görüşmeleri yapmaları, hem Türkiye’de hem de yurt dışında yayılmaları için de gerekli zemini oluşturmaları en büyük neden. Kendi işini kurmak ,projesini hayata geçirmek ya da yeni iş imkanlarını görmek isteyen girişimciler için ise fuar rehber niteliğinde..

-Franchising sisteminin franchisee için avantajları neler?

-Dünyada hizmet sektörü çok hızlı bir şekilde büyüme gösterdi, hizmet sektörünün büyümesine paralel olarak franchise sistemi de hızla yaygınlaşmaya başladı. Bu gelişme dünya da olduğu kadar Türkiye’de de olumlu etki yarattı. Franchise sistemi hiç şüphesiz franchise alanlar kadar, franchise verenlere de yararlı olduğu için bu denli yaygınlaştı. Bilindiği üzere günümüzde franchising, sağlam bir iş sahibi olmanın sihirli formülü olarak algılanıyor. Piyasada tanınmış ve yerleşmiş bir firmanın ismi ile işe başlamak, girişimci için sıfırdan başlamaktan daha kolay ve avantajlı olmaktadır. Günümüz rekabet koşulları içerisinde güçlü ve büyük bir zincirin parçası olma avantajı birçok girişimcinin franchise sistemini seçmesinde etkili oluyor.
Girişimci önemli ölçüde para harcayarak oluşturabileceği müşteri potansiyeline franchise sistemi sayesinde, işini kurar kurmaz sahip oluyor. Marka tüketici tarafından kabul gören ve bilinen bir marka olduğu için, girişimci rahatlıkla ürünü veya hizmeti satabiliyor. Ve ayrıca girişimci, hazır bir sisteme sahip olarak işe başladığı için tüm zamanını ve enerjisini satış ve pazarlama üstüne yoğunlaştırabiliyor. Franchise veren marka ile ortak hareket ederek karşılaşacağı risk ve işletmecilik sorunlarını minimize edebiliyor.
Kendi işinizi kurarken kaybedeceğiniz zaman ve enerji bu sistemle en aza indirgenebiliyor. Yatırım bedeli, isim hakkı, cirodan pay vs franchise sisteminin içinde olan parametreler. Franchise sistemi, girişimcinin yalnızlığını ortadan kaldırarak, kendi işini kurmanın getirdiği riskleri azaltmaktadır. Tabi ki iyi araştırarak, yatırım yapmak istenen markayı iyi tanımak incelemek gerekiyor.

-Franchising alacak girişimciler başlarken ve franchisor seçerken nelerle dikkat etmeli?

 -Girişimcilerin ellerinde bulunan sermayeleri iyi değerlendirebilmelerinin öncelikli koşulu franchise veren firmalar hakkında iyi bir araştırma yapmalarıdır.  Üretimiyle, mağaza konseptiyle, personel eğitimiyle, teknik desteğiyle yüksek kalitede hizmet verebilecek kurumsallaşmış firmaları tercih etmeleri girişimcilerin yararına olacaktır. Franchise almak isteyen kişiler sanki firmanın tamamını satın alacakmış gibi titiz bir ön çalışma yapıp, markanın hedef kitlesini ve tüketici profilini göz önünde bulundurmalıdır. Medyafors Fuarcılık olarak franchise almak isteyen girişimcilere, www.bayimolurmusun.com portalını, Bayim Olur musun Dergisi’ni ve fuar dönemi yılda yayınlanan Bayim olur musun Gazetemizi takip etmelerini tavsiye ederim.

-Franchising ile büyümenin markalar için önemi konusunda neler söylemek istersiniz?

-Franchise, markaların her açıdan gelişimini sağlıyor…Sistem sayesinde marka  hedeflediği büyümeyi daha kısa sürede gerçekleştiriyor ve pazar payını arttırıyor.
Firmalar franchisee’leri kanallarıyla daha fazla tüketiciye ulaşma imkanı bulmaktadır. Ayrıca franchise alan girişimcinin yaptığı pr ve reklam çalışmaları markanın pazarda daha iyi konumlanmasına katkı sağlar. Aynı zamanda firmalar bu sistemle sadece yurtiçinde değil, yurt dışında da markalarını tanıtma fırsatı bulmaktadır. Sürdürülebilir bir büyüme için franchise veren markaların öncelikle konseptlerini doğru belirleyip tüketicinin istek ve ihtiyaçlarına göre markalarını geliştirmeleri gerekmektedir. Franchiseiş modellerinin başarılı olması için ise kalite standartının yüksek tutulması ve operasyon/kontrol mekanizmasının çok etkin kullanılması gerekmektedir.

-Sektörün bugünkü büyüklüğünü ve gelecek yıllardaki beklentiyi paylaşır mısınız?

-Türkiye ve dünyada her geçen yıl franchise büyüyerek gelişmeye devam etmektedir. Franchise sisteminin hızla gelişmesi, yeni yatırımları ve iş birliklerini de beraberinde getirmektedir. Yöntemin yaygınlaşmasının nedenleri arasında gerekli beraberinde getirmektedir. Sisteminin hızlı büyümesinin nedenleri arasında,  sermaye tutarı, girişimcinin motivasyonu, sistemin standart olması, kabul görmüş bir marka ve kontrol mekanizması gibi unsurları sıralayabiliriz.  Türkiye franchise pazarı oldukça dinamik ve büyüyen bir pazar. Türkiye ekonomisinin dinamik olması, genç nüfusu, jeopolitik konumu, dünya pazarlarına yakınlığı gibi özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle Türkiye’de yatırım planları olan marka sayısı giderek artıyor.
Türkiye piyasasında franchise sektöründe genişleyen Türk markalarının planlarında Türkiye geneline yayılmak olduğu gibi, birçoğu da dünya üzerinde yayılmak istiyor. Özellikle de Ortadoğu’lu ve Avrupalı yatırımcıların Türk markalarına yakın ilgisi de her geçen yıl daha da artıyor.  Rakamlarda bu büyümeyi destekler nitelikte.. 2018 sonunda 50 milyar dolara ulaşması beklenen franchise sektörü hali hazırda 3 bin zincir işletmenin sahip olduğu 60 bin şube sayısı ile büyümeyi sürdürüyor. Zincir sayısı ile Avrupa birincisi olan Türkiye’de franchise sektörü son 5 yılda yüzde 180 gibi rekor bir büyüme gösterdi. Bu büyüme 200 bin kişiye yeni istihdam alanı yarattı. Şu ana kadar dışarıya açılan markaların sayısı 150’yi geçti. 700 Türk markası pusuda bekliyor, kısa süre içerisinde dünyaya açılacak. 2023 yılı itibariyle franchise sektörünün büyüklüğünün 100 milyar dolarlık hacime ulaşması bekleniyor.
Cafe Restoran, Fast Food yine rağbet gören sektörler olmakla birlikte, Ev tekstili, Mobilya – Dekorasyon konseptleri, Lokasyon-Danışmanlık,  Hizmet, Gayrimenkul, Spor alanları, Eğlence, Ayakkabı-Çanta, Giyim bu yıl ivme kazanan sektörler arasında. Ülkemiz dinamikleri ve Dünya trendlerini yakından takip etmeye özen gösteriyoruz. Bu bakış açısıyla da 2018 planlamamızda, birçok sektörle birlikte ivme kazanan sistemin yeni akım oyuncularını da bu yıl Bayim Olur musun Franchising fuarında, bir araya getirerek yatırımcının fuardan maksimum fayda sağlamasını, markanın hedeflediği yatırımcıya ulaşmasını, özetle yatırımcının ve markanın karlı çıkacağı büyük bir organizasyon düzenleyeceğiz.

-Bayim Olur musun Fuarı katılımcılar için ne tür avantajlar sunuyor?

-Franchise veren markalar ile girişimci adaylarının ortak sorunu aralarındaki iletişim kanallarının kısıtlı olmasıdır. Yaşanan rekabet ortamında firmalar, çok dinamik, yaratıcı ve dünyayı takip etmek zorundadırlar; gelişmeye kapalı firmaların büyüme ve yaşama şansı yoktur. Rekabet içinde firmalar başarılı olabilmek için diğer faktörler yanında, bazı pazarlama bileşenlerini etkin kullanmalıdır. Bu pazarlama bileşenlerinin bir tanesi de iyi organize edilmiş hem katılımcıya hem girişimciye hem de ziyaretçiye, ihtiyaçlarına cevap verebilecek ortak bir alan oluşturmaktır.
Markalar fuara katılarak, yüksek potansiyele sahip franchise sistemine ve bu konuda hedeflenen ziyaretçiye ulaşıyor, fuar gerek satış noktalarını arttırmak, gerekse yurt dışına açılarak büyümek isteyen Türk markaları için büyük önem taşıyıp uluslararası iş birliklerine zemin oluşturuyor. Katılımcı markalara talebi doğrudan, kısa sürede ve en etkili biçimde yakalama imkanı vererek hem satış hem tanıtım hem de prestij açısından önemli kazanımlar elde edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca fuar, yurt içinde ve yurt dışında franchise veren markaların ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birbirlerini tanıyıp aralarındaki ilişkileri geliştirmeleri açısından da önemli yararlar sağlamaktadır.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)